12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCertificate de calificare pentru meseriaşii neşcoliţi

Certificate de calificare pentru meseriaşii neşcoliţi

Lucrătorii din domeniul construcţiilor care nu au reuşit să dobândească un certificat de calificare, însă cunosc foarte bine meseria pe care o practică pot obţine diploma prin Centrul de evaluare a cunoştinţelor din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt. Evaluarea a început din 12 mai, procesul derulându-se în funcţie de solicitări. „Evaluarea competenţelor dobândite în sistem non-formal se face contra cost, pentru că nu am reuşit să obţinem un proiect de modificare legislativă, deşi am făcut propunerea, astfel încât aceste certificări să poată fi suportate din fondul de şomaj. Chiar şi aşa, certificarea competenţelor este mai puţin costisitoare comparativ cu un curs de calificare în urma căruia se obţine o diplomă“, a declarat directorul AJOFM Olt, Cristinel Cârloganu.
Evaluările se fac pentru meseriile: zidar, pietrar, tencuitor, dulgher, tâmplar şi parchetar. Procesul de evaluare se finalizează cu un certificat de absolvire într-o competenţă sau un grup de competenţe sau cu certificat de calificare dacă solicitantul a fost evaluat pentru toate competenţele standardului ocupaţional.
În funcţie de nivelul de calificare certificat, costul unei evaluări variază între 450 şi 1.200 de lei, în timp ce un curs de calificare pentru aceleaşi meserii costă între 1.200 şi 2.000 de lei. Pentru evaluare se pot adresa atât persoane fizice, cât şi societăţi comerciale din domeniul construcţiilor interesate să obţină pentru angajaţi aceste certificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS