11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil de doi ani, victima medicilor

Copil de doi ani, victima medicilor

Când doi medici se ceartă, bolnavul are de suferit. S-a întâmplat în Clinica de Chirurgie Ortopedie Pediatrică a Spitalului de Urgenţă Craiova, unde operaţia unui copil de doi ani a fost amânată după ce micuţului pacient îi fusese administrat anestezicul.

Cristina Denisa Pârvu a fost internată în urmă cu trei luni la Spitalul de Urgenţă Craiova, la prof.dr. Corneliu Sabetay. Fetiţa de numai doi ani, din comuna Sopot, suferă de o malformaţie congenitală gravă care i-a afectat căile urinare şi rinichii. În perioada în care a fost internată, fetiţei i-a fost administrat tratament, i s-au făcut analizele medicale şi s-a reuşit trimiterea ei la Centrul Prima Medical pentru o tomografie (tomograful spitalului nu funcţionează). Considerând că rezultatele au întârziat să apară, părinţii şi-au pierdut în cele din urmă răbdarea şi au acceptat propunerea unui alt medic din secţie, dr. Alin Stoica, de a opera copilul. Acesta a apreciat că starea fetiţei era foarte gravă, motiv pentru care a hotărât să o opereze de urgenţă în cursul zilei de ieri.
Zis şi făcut. Numai că în momentul în care medicul se pregătea să-şi facă meseria, în sala de operaţie a intrat valvârtej prof. Sabetay. Acesta a pus capăt brutal încercării temerare a mai tânărului său coleg de a salva o viaţă, apucându-l ferm de halat şi deconectând aparatele chiar în momentul în care copilul era sub efectul anestezicului. „Familia a optat ca eu să operez copilul, iar prof. Sabetay nu mi-a dat voie. Nu credeam că se va ajunge la situaţia asta. Este păcat de copil, pentru că trebuie operat de urgenţă“, a spus bulversat dr. Stoica. Medicul specialist a renunţat la ideea de a opera copilul, neavând curaj să-l înfrunte pe prof. Sabetay.

Cine este şef de clinică?

Jocul de-a alba-neagra cu sănătatea copilului i-a enervat foarte tare pe părinţi. Prof. Sabetay a reuşit să-i liniştească însă foarte repede explicându-le că fetiţa nu putea fi operată pentru că avea funduleţul opărit.
„Copilul nu poate fi operat în starea asta. Are o sondă ca să poată urina, mama nu a înţeles că nu trebuie să-i pună pampers-ul şi copilul este opărit. Abia după ce se vindecă poate fi operat, altfel pot să apară complicaţii“, a declarat Sabetay pentru Gazeta de Sud. Întrebat de ce nu i-a explicat dr. Stoica despre acest lucru înainte să fie adus copilul în sala de operaţie, profesorul a spus despre colegul său că nu avea de unde să ştie pentru că „a chiulit de la raportul de gardă, aşa cum chiulea şi de la cursuri, în perioada studenţiei“.
Dr. Stoica nu este primul medic din Clinica de Chirurgie Pediatrică pe care prof. Sabetay l-a scos din sala de operaţie. Nici actualul şef de clinică, dr. Ovidiu Ciobanu, nu a scăpat. Acesta deţine funcţia de conducere mai mult cu numele, pentru că în clinică tot Sabetay face legea, dovadă fiind plăcuţa de la intrarea în cabinetul prof.dr. Corneliu Sabetay, pe care scrie „şef de clinică“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

55 COMENTARII