5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEducaţie cu amenzi pentru pietoni

Educaţie cu amenzi pentru pietoni

http:http://www.youtube.com/watch?v=ZHdPnkb4b_w
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat ieri o acţiune atât pentru prevenirea accidentelor cauzate de traversările neregulamentare ale pietonilor, dar şi pentru educarea acestora din urmă.
Acţiunea în trafic a poliţiştilor de la Rutieră s-a desfăşurat între orele 10.00 şi 12.00 şi a fost continuată între 17.00 şi 19.00, echipaje ale oamenilor legii putând fi întâlnite pe principalele artere de circulaţie din Craiova. În primele două ore, au fost depistaţi 31 de pietoni care traversau strada prin locuri nemarcate, fiind date tot atâtea amenzi. Potrivit datelor centralizate de poliţişti, cei mai indisciplinaţi pietoni sunt persoanele cu vârsta peste 50 de ani, acestea fiind de regulă şi victimele accidentelor provocate din cauza traversărilor neregulamentare. Din cele 31 de amenzi date ieri de agenţii de la Rutieră, 12 au fost date pietonilor cu vârsta sub 30 de ani, cinci celor cu vârsta cuprinsă între 30 şi 35 de ani, iar restul de 14 – pietonilor peste 50 de ani.  
Numai pe bulevardul 1 Mai, în zona Spitalului de Urgenţă Craiova, unde a acţionat unul dintre echipajele poliţiştilor, în mai puţin de 15 minute au fost depistaţi cinci pietoni traversând strada neregulamentar, trei dintre ei fiind pensionari.  Cei mai mulţi pietoni au scăpat de amenzi în ultimul moment, pentru că au făcut cale întoarsă când au văzut poliţiştii pe partea cealaltă a drumului. Alţii, mai ales tinerii, nu şi-au recunosct vina, susţinând cu tărie că, atâta timp există un loc amenajat pentru traversare pe scuarul ce desparte cele două sensuri de mers ale drumului înseamnă că au voie să treacă pe acolo.
Conform datelor centralizate de Serviciul Rutier Dolj, de la începutul anului şi până în prezent, în judeţul Dolj au fost întregistrate 12 accidente din cauza traversărilor neregulamentare, soldate cu doi morţi şi zece răniţi grav. Traversarea neregulamentară este a treia cauză a producerii accidentelor rutiere în Dolj, după viteza excesivă şi neatenţia în conducere.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII