Acasă Local Vânzători de „pisicuţe“, în arest

Vânzători de „pisicuţe“, în arest

http:http://www.youtube.com/watch?v=EAqSzW_Qidk

Procurorii DIICOT au reţinut miercuri noapte patru persoane, printre care şi pe Capotescu, inculpat în dosarul „Don Costel“, şi pe Poşulescu, cercetat şi chiar arestat în trecut pentru fraude informatice, toţi fiind acuzaţi de comiterea de fraude cu cărţi de credit

Anul petrecut într-o închisoare din Franţa pentru falsificarea de carduri bancare nu pare să îl fi descurajat pe Adrian Poşulescu, acesta fiind acuzat de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova că a fabricat şi vândut aparatură pentru copierea datelor cărţilor de credit.
Potrivit anchetatorilor, miercuri noapte, Decebal Simion Gănescu, din Zimnicea, a fost prins de ofiţerii BCCO Craiova în timp ce ieşea din casa lui Adrian Poşulescu, care îi reparase o gură de bancomat pe care o cumpărase cu ceva timp în urmă tot de la el.
În aceeaşi noapte, ofiţerii BCCO, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat şase percheziţii în Craiova, în urma cărora au ridicat aparatură pentru copierea datelor cardurilor bancare, dar şi pe Poşulescu, Laurenţiu Capotescu, zis „Pătatu“ şi pe Covaci Junior Poenaru.
Procurorii au precizat că liderul grupului infracţional era Poşulescu, el fiind cel care confecţiona aparatura pentru copierea datelor de pe cărţile de credit, aparatură care ajungea pe bancomate din ţară şi străinătate. Poşulescu vindea skimmerele cu ajutorul lui Capotescu şi Poenaru, un singur dispozitiv costând 3.000 de euro. În alte cazuri, aparatura era închiriată în schimbul a 50% din numerele de card obţinute în mod fraudulos.
Ieri, după ce inculpaţii au fost audiaţi, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Poşulescu, Capotescu şi Gănescu, iar Poenaru a fost obligat să nu părăsească localitatea timp de 30 de zile. Primii trei urmează să fie duşi în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Suportul tehnic în acest caz a fost asigurat de ofiţerii Serviciului de Operaţiuni Speciale şi SRI Dolj.

Poşulescu, client vechi al poliţiştilor de la Crimă Organizată

Adrian Poşulescu, absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din Craiova, poate fi considerat un pionier în fabricarea aparaturii pentru copierea datelor cărţilor de credit şi clonarea acestora. Craioveanul a avut primul contact cu poliţiştii în anul 2001, după ce ofiţerii de la Crimă Organizată au aflat de existenţa unei grupări care se ocupa cu falsificarea cardurilor bancare şi a cartelelor de telefoane publice.
Atunci au fost prinşi în flagrant Poşulescu, Iosiv Popescu, absolvent al Facultăţii de Calculatoare, Adi Marinel Duca, pe atunci student la Facultatea de Electrotehnică, şi Constantin Fulga, cetăţean român cu domiciliul în Franţa.
Ancheta în acest caz a durat aproape patru ani, iar în septembrie 2004, Poşulescu a fost scos de sub urmărire penală pentru infracţiunile informatice pentru care fusese cercetat.
Câţiva ani mai târziu, în februarie 2007, Poşulescu şi Stelică Dragavei au fost arestaţi în baza unor mandate europene emise pe numele lor de Tribunalul de Mare Instanţă din Lyon şi predaţi autorităţilor franceze. Cei doi au fost acuzaţi de falsificare de carduri şi furtul banilor din sute de conturi bancare. Poşulescu şi Dragavei au fost eliberaţi pe cauţiune în aprilie 2008, după care s-au întors în ţară.

Capotescu şi „Don Costel“

Alt craiovean reţinut miercuri noapte de procurori este Gheorghe-Laurenţiu Capotescu, zis Pătatu. Acesta este inculpat în dosarul în care Constantin Iancu, fost secretar general al PD-L Dolj şi fost şef al ANIF din cadrul Ministerului Agriculturii, este judecat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, sechestrare şi lipsire de libertate.
Constantin Iancu a fost acuzat că, în anul 2006, pe vremea când era vicepreşedintele PNL Dolj, l-a sechestrat pe Alexandru Andrei, cetăţean român rezident în Austria, şi l-a obligat să-i cedeze părţile sociale ale unei firme.
Altă victimă a lui „Don Costel“, doljeanul Constantin Niţu, a susţinut că, pe când lucra în Austria, a fost ţinut de Iancu în lanţuri şi fotografiat, pozele fiind găsite ulterior în urma unor percheziţii.
Iancu şi Capotescu, împreună cu inculpaţii Lucian Bîltac, Geromin Bîltac, Victor Geromin, Marian Sandu şi Robert Ştefăniţă Bîltac, au fost trimişi în judecată în martie 2009, iar Tribunalul Dolj s-a pronunţat în iulie 2009, achitându-i pe inculpaţi. Ulterior, în iunie 2010, Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile formulate de procurori, menţinând sentinţa dată de Tribunalul Dolj.
În prezent, dosarul este pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în faza de recurs, următorul termen fiind fixat de judecători pentru 25 mai.

Aparatura

Skimmerul sau „pisicuţa“ sunt denumirile date fantei suplimentare amplasate pe bancomate, fantă ce conţine un cititor de card, un card de memorie care stochează datele sau un transmiţător care trimite prin 3G datele citite. În plus, pe bancomat este montată o cameră video care filmează tastarea codurilor PIN pentru fiecare card. Ulterior, cu datele astfel obţinute, se face o „clonă“ a cardului original şi este golit contul proprietarului.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version