Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Mai mulţi donatori de sânge la Târgu Jiu
Numărul donatorilor de sânge a crescut semnificativ de la începutul acestui an şi până în prezent faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În fiecare lună se înregistrează cu 100 de donatori mai mulţi faţă de anul trecut, potrivit medicului Maria Cazan, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Gorj. Lunar, vin 500 de persoane dornice să doneze sânge pentru a-şi ajuta semenii aflaţi în nevoie, în timp ce anul trecut media era de 400 de donatori. Cei care donează primesc tichete de masă în valoare de 63 de lei, o zi liberă de la locul de muncă şi decontarea transportului pentru cei din zona rurală.  „Donatorii trebuie să fie sănătoşi, să nu consume alcool cu 24 de ore înainte de prelevare şi să aibă peste 60 kg“, a spus doctorul Maria Cazan, şefa Centrului de Transfuzii Gorj.
• Mihaela Floroiu

Lansare de carte
Sorana Georgescu-Gorjan îşi va lansa la Târgu Jiu volumul „Aşa grăit-a Brâncuşi“, apărut la Editura Scrisul Românesc. Festivitatea de lansare va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, la Poarta Sărutului, în Parcul Central. Sorana Georgescu-Gorjan este un cunoscut brâncuşolog şi este fiica inginerului Ştefan Georgescu-Gorjan, cel care a proiectat şi montat Coloana Infinitului, la indicaţiile lui Constantin Brâncuşi.
• Eugen Măruţă

Copiii criminalului, în grija unui unchi
Copiii din comuna gorjeană Roşia de Amaradia, al căror tată şi-a omorât săptămâna trecută soţia, vor rămâne în grija unui unchi. Ninela Gruia, director adjunct al Protecţiei Copilului Gorj, a declarat că minorii vor rămâne în grija unui unchi parental şi vor fi consiliaţi de un psiholog. DGASPC Gorj a demarat o anchetă, stabilind cine îi va îngriji cei doi minori, de 11 şi 13 ani.
• Mihaela Floroiu

Exit mobile version