20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRadar amplasat în curtea Ford

Radar amplasat în curtea Ford

Un panou cu leduri îi avertizează pe şoferi că au depăşit viteza maximă admisă în curtea „fortăreţei“ Ford

Muncitorii Ford au de ce să se teamă atunci când vine vorba de „alergat“ cu mijloacele de transport pe aleile din curtea fabricii auto din Craiova. De ceva vreme, în uzină este amplasat un radar, la vedere, care îi temperează pe vitezomani. Potrivit unor surse din fabrică, de la montarea radarului amplasat la loc vizibil, cei care conduc pe străduţele din curtea fabricii au grijă să circule cu prudenţă. „Radarul este amplasat pentru a-ţi controla singur viteza. Apare afişată pe panou şi atunci ştii dacă trebuie să încetineşti sau nu. Nu au fost sancţiuni pentru cei care au depăşit viteza, din câte ştiu eu“, a spus un angajat al fabricii.

Restricţii de viteză

Din motive de siguranţă, pe aleile din incinta Ford există restricţii de viteză. În anumite zone nu se circulă cu mai mult de 30 de kilometri la oră. Aşadar, conducerea uzinei a decis să monteze un radar pentru vitezomani. Este un panou cu leduri, care arată ce viteză ai atunci când ajungi aproape de el. Radarul este amplasat între secţiile de Asamblare şi Montaj General şi a fost instalat după accidentul de muncă produs în curtea fabricii, când şi-a pierdut viaţa o femeie. Acum există chiar şi personal care monitorizează traficul, pentru a vedea dacă se respectă restricţiile de viteză, iar persoanele care intră în uzină beneficiază de un instructaj cu regulile ce trebuie respectate în incintă. Poliţia Rutieră susţine că Ford nu avea nevoie de nici o autorizaţie pentru a-şi amplasa radarul în curtea uzinei, pentru că acolo nu există drumuri publice. „Nefiind un drum deschis circulaţiei publice, fiecare proprietar poate să asambleze un astfel de radar în curtea lui. Ei pot să îşi instaleze orice element de protecţie şi de prevenire a accidentelor, mai ales că pe acolo trec şi pietoni şi ei trebuie să circule în siguranţă. Este o măsură bună a celor de la Ford“, a spus Alin Apostol, inspector de poliţie din cadrul Biroului Rutier Craiova. Persoanele care încalcă regulile de circulaţie în interiorul Ford nu pot fi amendate de poliţie, ci se supun regulamentului de ordine interioară al uzinei. 

Ce măsuri inedite a mai adoptat Ford

Anul trecut, compania a angajat o firmă de detectivi particulari pentru a-i depista pe cei care fură. Angajaţii nu au picat în plasa întinsă de detectivi, dar măsura a fost un excelent exemplu pentru cei care aveau cel puţin intenţia să sustragă ceva din fabrică. Tot după ce fosta fabrică Daewoo a fost cumpărată de Ford, noul proprietar a impus standarde de lucru la fel ca în toate fabricile Ford din lume: în incintă, persoanele circulă doar dacă poartă bocanci cu bombeu metalic pentru protecţie. Personalul trebuie să respecte un anumit traseu pe care se poate circula, atât în curte, cât şi în halele de producţie. Oamenii nu au voie să alerge prin curtea fabricii, ci trebuie doar să meargă pe aleile principale. Cu alte cuvinte, mult mai multă disciplină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII