24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTurneul Stradivarius, la Craiova

Turneul Stradivarius, la Craiova

În luna mai 2011, Alexandru Tomescu a pornit la drum cu celebra sa vioară Stradivarius, în cel de-al patrulea turneu naţional Stradivarius, în 14 oraşe din România. El va ajunge şi în Craiova, unde va susţine un recital extraordinar. Acesta va avea loc sâmbătă, 14 mai, la ora 19.00, la Filarmonica „Oltenia“.
Ca program, a ales cel mai riscant pariu pus vreodată de un violonist: „Integrala Capriciilor“ de Paganini, într-o singură seară. Mai mult decât atât, fiecare recital din cadrul turneului este ilustrat cu o serie de proiecţii video, ale căror valenţe simbolice metamorfozează, practic, atmosfera din sălile de concert, într-o trăire magică, inefabilă. În mâinile tânărului artist se găseşte celebra vioară Stradivarius Elder – Voicu din 1702, instrument de o inestimabilă valoare, ce face parte din Patrimoniul Naţional al României.
Cu o carieră impresionantă, în care a concertat pe patru continente şi în peste 30 de ţări, Alexandru Tomescu se detaşează net drept liderul tinerei generaţii de violonişti români. Pretutindeni publicul şi presa apreciază la superlativ personalitatea charismatică a artistului, profunzimea şi frumuseţea interpretărilor sale. Palmaresul lui Alexandru Tomescu numără peste 100 de premii I naţionale şi nu mai puţin de 26 de distincţii internaţionale, la concursuri de prestigiu precum: „Niccolo Paganini“ (Italia), „Pablo Sarasate“ (Spania), „Marguerite Long – Jacques Thibaud“ (Franţa) sau „George Enescu“ (România).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS