11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalHipermarketuri prădate de angajaţi

Hipermarketuri prădate de angajaţi

O altă casieră a unui supermarket din Craiova s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat, după ce a fost prinsă încercând să plece acasă cu ţigări, ciocolată şi detergenţi

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au precizat că, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 22.30, Secţia 3 Poliţie a fost sesizată de către un agent de pază al hipermarketului Metro despre faptul că un angajat a sustras din magazin mai multe produse. Agenţii care au ajuns la faţa locului au stabilit că Lavinia Tucă, de 31 de ani, din Craiova, angajată la Metro ca încasator numerar, a încercat să plece după terminarea programului de lucru cu bunuri în valoare de 161,94 lei. În timpul cât a stat la casă, femeia a îndesat într-o sacoşă zece pachete de ţigări, cinci ciocolate, un detergent de vase şi un detergent pentru curăţarea podelelor, iar când a plecat a fost observată de agenţii de pază care i-au cerut bonul de casă.
Poliţiştii doljeni au precizat că bunurile sustrase de casieră au fost recuperate, iar pe numele femeii a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Poliţiştii Secţiei 3 au început urmărirea penală într-un caz asemănător de furt, comis la jumătatea lunii februarie în supermarketul Kaufland de pe Calea Bucureşti din Craiova. Oamenii legii au stabilit că Mihai Popescu, de 60 de ani, din Craiova, a încercat să iasă din magazin cu un cărucior de cumpărături în care avea, pe lângă câteva bunuri facturate în valoare de 21,16 lei, alte bunuri nefacturate în valoare de 720 de lei. Bărbatul sustrăsese produsele cu ajutorul fiicei sale, Mariana Popescu, care era casieră în magazin.

Furturi calificate pedepsite cu… amenzi

Un caz asemănător a fost anchetat de poliţiştii doljeni în ianuarie 2009, când două femei, vecine şi angajate ale hipermarketului Kaufland din Craiova, dar şi soţul uneia dintre ele au încercat să sustragă produse în valoare de 1.000 de lei din magazinul Kaufland din Craioviţa Nouă. Atunci, personalul de pază a depistat două persoane care încercau să părăsească magazinul fără să achite mai multe produse, acestea fiind Iulian şi Leontina Oncică, soţ şi soţie. Luaţi la întrebări, soţii Oncică au explicat că furaseră produsele cu ajutorul supraveghetoarei casierelor, care le-a spus să scoată un coş plin cu produse pe la casa de marcat nr. 16. În urma cercetărilor s-a stabilit că Iulian Oncică a plătit  la casă cu o bancnotă de 100 de lei, la care a primit rest una de 50 de lei şi… cinci de zece lei, primind un bon emis în aceeaşi zi pentru cu totul alte produse decât cele care se aflau în coş. Oamenii legii au mai stabilit că Leontina Oncică era angajata hipermarketului Kaufland de pe strada Calea Bucureşti şi că locuia în acelaşi bloc cu supraveghetoarea casierelor din magazinul din Craioviţa Nouă. Şi în acest caz a fost întocmit un dosar penal, în total fiind cercetate cinci persoane. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru că prejudiciul a fost recuperat şi inculpaţii şi-au recunoscut fapta, s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a acestora şi aplicarea unor amenzi administrative în valoare de 500 de lei pentru fiecare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

41 COMENTARII