7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalControale la restaurante

Controale la restaurante

Poliţia Locală Craiova a luat la puricat mai multe unităţi de alimentaţie publică de pe strada Unirii, la sesizarea cetăţenilor din zonă, deranjaţi de zgomotul şi mirosurile care proveneau de la acestea

Răspunzând sesizărilor făcute de cetăţenii care locuiesc în zona centrală a municipiului, inclusiv la întâlnirea cu autorităţile organizată de Gazeta de Sud în cadrul acţiunii „Fii vocea cartierului tău!“, Poliţia Locală Craiova a controlat în ultima perioadă mai multe localuri de alimentaţie publică din centrul oraşului. Neregulile descoperite de poliţiştii de la Disciplina în Construcţii vizau atât construcţii fără autorizaţie, cât şi zgomotul făcut de instalaţiile de ventilaţie sau climatizare.

Mai linişte la „Bulevard“

Mai multe plângeri ale cetăţenilor către autorităţi vizau restaurantul Bulevard, situat la intersecţia străzilor Unirii şi Lipscani. Restaurantul cu pricina a fost sancţionat de autorităţile locale în cursul anului 2010 pe parte de disciplină în construcţii pentru modificări interioare şi compartimentări nestructurale efectuate fără autorizaţie de construire. Amenda primită pe atunci de SC LTL SRL Craiova, care deţine acest restaurant, nu era mare – 1.000 de lei – dar pare să fi fost suficientă, susţin poliţiştii locali, pentru a-i determina pe cei sancţionaţi să ia măsuri de remediere a situaţiei.
Tot anul trecut, şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj a făcut un control la acelaşi local, la sesizarea cetăţenilor deranjaţi de zgomotul instalaţiilor de ventilaţie, dispunându-se remedierea izolaţiei fonice. „Am făcut acolo un nou control şi am observat că de această dată totul este în regulă, firma conformându-se în privinţa izolaţiei fonice“, a precizat Mihai Pistolea, şeful Serviciului Disciplina în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale Craiova.

Ventilaţie interzisă de poliţie

O altă reclamaţie a locatarilor din zonă viza un local aflat în vecinătate, deţinut de SC Cofee Makers SRL. Este vorba despre barul Famous Fashion Longe, care funcţionează împreună cu un magazin de îmbrăcăminte şi încălţăminte tot pe strada Unirii, la etajul 1 al blocului de vizavi de Filarmonica „Oltenia“. Cetăţenii sesizau autorităţilor că sunt deranjaţi de instalaţiile industriale de ventilaţie şi aer condiţionat ale acestui local. Drept urmare, Poliţia Locală Craiova a făcut zilele trecute un control acolo. Şi nu s-a dus singură, ci însoţită şi de un echipaj de la Secţia 1 Poliţie. „Direcţia de Sănătate Publică i-a obligat să-şi schimbe instalaţiile de ventilaţie cu unele mai puţin zgomotoase până pe data de 15 aprilie, însă ei nu s-au conformat, ci doar le-au antifonat pe cele actuale, crezând că rezolvă problema. Ca atare, noi i-am sancţionat contravenţional şi chiar am pus-o pe managera acestui bar să oprească instalaţiile şi să nu le mai pornească până nu le schimbă. În acest moment, ei nu mai au voie să utilizeze acea ventilaţie zgomotoasă“, a menţionat Mihai Pistolea.

Compartimentări fără autorizaţie

Poliţia Locală a trecut apoi peste drum, lângă filarmonică, la SC Farsco SRL, firmă care deţine atât o casă de schimb valutar, cât şi un magazin de Fornetti. Controlul viza iniţial mirosul de la brutărie, care se ridica până la ultimele etaje ale blocului, deranjându-i pe locatari, însă poliţiştii au găsit şi alte nereguli. „Am constatat că în incinta spaţiului de la parter patronul a efectuat mai multe modificări şi compartimentări fără a avea autorizaţie de construire, motiv pentru care a fost amendat cu 1.000 de lei şi a fost obligat să intre în legalitate“, a spus şeful Serviciului Disciplina în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale Craiova. Riscă să fie amendat şi patronul terasei de lângă Mercur, unde poliţiştii de la Disciplina în Construcţii au găsit o construcţie neautorizată care adăposteşte barul. Şi în acest caz, oamenii legii au solicitat firmei intrarea în legalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII