8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAurul de la amanet, confiscat de poliţişti

Aurul de la amanet, confiscat de poliţişti

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dolj au confiscat aproape un kilogram de aur de la o societate comercială care are mai multe case de amanet în Craiova şi judeţul Dolj, iar administratorul firmei este suspectat de evaziune fiscală.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au verificat activitatea SC Euro Comers 2006 SRL, cu patru puncte de lucru, toate case de amanet, în Craiova, Calafat şi Băileşti. Din cercetările efectuate de poliţişti, s-a constatat că administratorul societăţii, Ventsislav Dimitrov, de 30 de ani, cetăţean bulgar, nu a întocmit toate documentele prevăzute de Legea contabilităţii pentru bijuteriile din metale preţioase aferente mai multor contracte de amanet expirate, iar comisioanele încasate la punctele de lucru nu au fost evidenţiate în contabilitatea societăţii. Ofiţerii de la Investigarea Fraudelor estimează că în acest fel bugetul statului a fost prejudiciat cu peste 100.000 de lei, aceştia extinzând verificările la documentele contabile din ultimii trei ani.
Poliţiştii doljeni au precizat că pe numele cetăţeanului bulgar au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. De asemenea, oamenii legii au constatat că gestionarele de la punctele de lucru din Craiova, Kirilova Bala, de 33 de ani, din Bulgaria, şi Cristina Dănişor, de 25 de ani, din Craiova, au băgat în buzunar mai multe bijuterii aferente unor contracte de amanet pe care le aveau în gestiune, prejudiciul creat societăţii de cele două femei fiind estimat la 8.000 de lei.
Pe numele celor două femei au fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. De asemenea, pentru alte abateri descoperite în urma controalelor, societatea administrată de Dimitrov a fost amendată cu 6.000 de lei şi s-a dispus confiscarea a 913,20 grame de bijuterii din aur, care au fost predate Trezoreriei Municipiului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII