16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUite mortul, nu e mortul!

Uite mortul, nu e mortul!

Angajaţii de la Morga Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin au încurcat cadavrele a doi bărbaţi. Situaţia a fost cu atât mai greu de lămurit cu cât unul dintre morţi fusese deja luat
şi depus la o capelă din oraş.

Membrii familiei Stroia au mers, a doua zi de Paşte, la Morga spitalului, să îl ridice pe defunct, însă nici prin gând nu le trecea ce avea să li se întâmple. Cei de la Morgă îi aşteptau cu altă persoană decedată, despre care susţineau că este Petre Stroia. Speriate, nora şi soţia mortului s-au dus la medicii care îl îngrijiseră pe acesta în spital. Abia atunci cadrele medicale şi-au dat seama de gafa pe care au comis-o şi au anunţat familia celuilalt mort că s-a făcut o greşeală.
„Îmi este greu să îmi aduc aminte ce s-a întâmplat, pentru că nu am crezut vreodată că este posibil aşa ceva. A doua zi de Paşte, când am mers cu soacra şi cu soţul meu să îl ridicăm pe socrul meu de la Morgă, cei de acolo au vrut să ne dea alt mort, spunând că nu are cum să nu fie ruda noastră pentru că ei alt mort nu mai au. Atunci i-am întrebat dacă au mai avut alt decedat şi ne-au spus că înainte cu două zile a mai murit un bărbat, care este depus la capelă, în oraş, şi familia o să-l înmormânteze. Ne-am dus la medicii care au avut grijă de socrul meu în spital şi am mers împreună cu ei la Morgă, să vadă că s-a făcut o greşeală. Atunci şi-au dat şi ei seama şi au sunat cealaltă familie să îi spună de încurcă-tura pe care au făcut-o“, a declarat Marioara Stroia, nora defunctului.
Familia Stroia a mers să îşi recupereze ruda decedată înainte să fie înmormântată de cealaltă familie.
„Nu este decât vina celor care l-au dat pe bărbatul meu la altcineva. Îmi spuneau că nu are cum să nu fie soţul meu, că mi se pare mie că nu mai seamănă. Cum să nu-l cunosc după ce am trăit o viaţă întreagă cu el?!“, a spus Nina Stroia.
Nici cealaltă familie nu credea că persoana din coşciug este ruda lor, însă medicii i-au convins că s-au produs unele modificări de la îmbălsămare.
„Când l-am luat pe tata de la Morgă, cei de acolo mi l-au dat cu coşciugul închis şi nu m-am mai gândit să verific, nu mi-a dat prin gând că se poate să-mi dea pe altcineva. Când am ajuns cu el la capelă, am sesizat că nu este ceva în regulă, am sunat-o pe doctoriţa care l-a avut pe tata internat şi, când i-am explicat situaţia, mi-a spus că este normal să arate un pic diferit pentru că aşa se întâmplă după îmbălsămare. Este o situaţie penibilă, nu mi-a venit să cred. Bine că familia cealaltă a rezolvat totul pentru că altfel noi înmormântam ruda lor“, a spus fiul celuilalt mort.

Cei vinovaţi de încurcarea morţilor vor fi sancţionaţi

Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin a declanşat o anchetă internă, care îi vizează pe cei ce se fac responsabili de comiterea gafei tragicomice. Medicii îşi cer scuze faţă de familiile celor doi morţi şi promit că vinovaţii vor fi traşi la răspundere. „Spitalul Judeţean s-a autosesizat despre greşeala care s-a comis la Morgă, în cazul încurcării cadavrelor membrilor celor două familii, şi a fost deschisă o anchetă administrativă care îi vizează pe cei responsabili. Noi ne cerem scuze faţă de cele două familii şi promitem că astfel de situaţii nu se vor mai crea. Cei vinovaţi riscă avertisment dacă sunt la prima abatere. Dacă va fi vorba de greşeli mai grave, vor fi luate cele mai aspre măsuri“, a declarat Elena Boloi, director de îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS