10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxă de parcare cu opţiuni

Taxă de parcare cu opţiuni

Locuitorii Craiovei care deţin maşini înmatriculate în alte ţări (Bulgaria, Anglia, Italia etc.) ori au domiciliul în alte localităţi, dar vin zilnic în Bănie vor putea să plătească taxa de parcare la valoarea de 40 de lei pe an. „Pentru cetăţenii care au maşinile înregistrate în evidenţele fiscale ale municipiului Craiova există o singură variantă: taxa de parcare de 40 de lei pe an. Cei care nu au însă maşinile înregistrate în evidenţa noastră vor putea să opteze între una dintre cele trei variante: 40 lei/an/vehicul, 15 lei/lună sau 1 leu/zi“, a declarat Sorin Marcu, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Craiova.
Cu privire la termenul de plată, acesta va fi, de regulă, 31 martie, pentru anul în curs, după această dată calculându-se majorări de întârziere celor care au maşinile înregistrate în evidenţele fiscale ale municipalităţii. Taxa nu se plăteşte precum rovinieta, pe un an de la data achitării, ci pe un an fiscal, adică de la 1 ianuarie până la 31 decembrie.
„În cazul în care autovehiculul este dobândit ori înstrăinat în cursul unui an sau este înscris ori radiat din evidenţa fiscală în această perioadă, taxa se recalculează, începând cu data de 1 a lunii următoare celei în care a survenit modificarea, pentru a reflecta perioada din an pentru care taxa se datorează“, a spus Marcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII