16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCarderi doljeni, arestaţi în Capitală

Carderi doljeni, arestaţi în Capitală

http:http://www.youtube.com/watch?v=2gi46AO4HEs
Doi tineri din Calafat au fost arestaţi preventiv sâmbătă, după ce ofiţerii de la Crimă Organizată din Bucureşti i-au prins în timp ce demontau dispozitivele de copiere a datelor cărţilor de credit pe care le montaseră pe două bancomate din Capitală.
Potrivit unui comunicat emis ieri de Poliţia Română, ofiţerii BCCO Bucureşti au prins sâmbătă doi tineri, suspectaţi de falsificare a instrumentelor de plată electronică. Laurenţiu Roşu, de 24 de ani, şi Yassir Elkhawad, de 22 de ani, ambii domiciliaţi în Calafat, au fost ridicaţi de poliţişti în timp ce demontau dispozitivele artizanale de copiere a datelor cardurilor şi de înregistrare video a codurilor PIN de pe două ATM-uri din Capitală. În urma percheziţiei corporale efectuate asupra celor doi tineri doljeni şi în maşina cu care se deplasau, oamenii legii au găsit dispozitive de fraudare a cardurilor şi diverse instrumente folosite pentru montarea şi demontarea dispozitivelor artizanale pe bancomate, cum ar fi adezivi, benzi adezive, plus dispozitive pentru încărcarea acumulatorilor de alimentare a „pisicuţelor“. Din investigaţiile poliţiştilor bucureşteni s-a stabilit că cei doi s-au cazat la un hotel din Bucureşti vineri, pe 6 mai, iar în dimineaţa zilei de sâmbătă au montat dispozitivele pe cele două bancomate. Când s-au întors să le ridice, doljenii au fost „umflaţi“ de poliţişti.
Oamenii legii au precizat că împotriva celor doi a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică. Elkhawad şi Roşu au fost reţinuţi şi, ulterior, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. În cursul zilei de sâmbătă, tinerii doljeni au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti, care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Poliţiştii bucureşteni recomandă ca, înainte de efectuarea unei extrageri de numerar, să trageţi uşor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se va desprinde destul de uşor. Un alt indiciu asupra falsităţii tastaturii este aspectul tastei nr. 5. Cea originală prezintă o uşoară denivelare, în timp ce pe o tastatură falsă este perfect netedă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

105 COMENTARII