16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPlombele de pe Tineretului au rezistat o lună

Plombele de pe Tineretului au rezistat o lună

Pe bulevardul Tineretului din Craiova o plombă s-a făcut bucăţi, iar alta s-a transformat subit în groapă

Asfaltul turnat pentru a astupa gropile din carosabil pe bulevardul Tineretului din cartierul Craioviţa Nouă nu a rezistat nici o lună. O plombă, turnată probabil în mare grabă, s-a dezintegrat, iar alta, aflată la câţiva metri distanţă, s-a „evaporat“, lăsând în urmă o groapă cu diametrul de un metru. Echipele de la Delta ACM ‘93, firma care se ocupă de plombarea străzilor din Craiova, au terminat lucrările de pe Tineretului luna trecută, însă în cele două locuri reparaţia se pare că s-a făcut de mântuială.
„Nu ştim ce s-a întâmplat acolo. O să mergem să vedem şi îi vom pune să refacă lucrarea. S-a pus însă mai mult accentul pe străzile pe care nu se va mai interveni în următoarele şase luni decât dacă apare vreo avarie. Pe cele care vor intra în curând în programul de modernizare totală, cum este şi cazul bulevardului Tineretului, s-au reparat doar gropile mari“, a spus unul dintre angajaţii Primăriei Craiova, care a supravegheat o parte a lucrărilor de plombare. Acesta a mai menţionat că plombele au şase luni garanţie, „iar dacă reparaţiile nu sunt bine făcute nu le decontăm lucrarea sau le oprim din garanţia de bună execuţie“. 

Delta nu a mai plombat pe ploaie

Din cauza ploii, echipele de la Delta ACM nu au ieşit ieri la plombat, iar dacă vremea va fi la fel, nici astăzii nu se va lucra. Au existat însă cazuri în care s-a lucrat pe ploaie, cum s-a întâmplat săptămâna trecută, pe strada Şimnic. Angajaţii primăriei care supraveghează activitatea de plombare susţin însă că astfel de situaţii trebuie să fie rare.
„Când plouă mult nu se poate turna asfalt. Probabil că săptămâna trecută i-a prins ploaia şi a trebuit să termine zona aceea. Pe umezeală se poate asfalta, pentru că şi soluţia e pe bază de apă, dar să nu abuzeze. Noi le-am transmis că nu pot lăsa o porţiune din carosabil doar frezată, pentru că laşi groapa mai mare decât era. I-am avertizat că, în cazul în care se pune ploaia, fie toarnă asfaltul, fie pun la loc materialul frezat şi se întorc mai târziu să repare“, a precizat unul dintre diriginţii de şantier din cadrul Primăriei Craiova.   

Străzile care au fost reparate

În Bănie s-au plombat de pe 7 aprilie, conform evidenţei primăriei, următoarele străzi: Ştefan cel Mare, Carol I, Arieş, Kogălniceanu, Împăratul Traian, Sfinţii Apostoli, Traian Lalescu, Lămâiţei, Bibescu, Henry Ford, Caracal, Olteniei, Tineretului, Buciumului, Romanescu, Râului, Petuniilor, Elena Teodorini, Madona Dudu, Ana Ipătescu, Calea Dunării, Horia, Elie Georgescu, Bucovina, Milcov, Câmpului, Şimnic şi Pelendava. Următoarea zonă vizată pentru plombare este Bariera Vâlcii, de la sensul giratoriu de pe centură spre pod. Pentru plombarea străzilor din Craiova, firma Delta ACM ‘93 va încasa aproape un milion de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII