17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPâine cu iz de evaziune fiscală la Motru

Pâine cu iz de evaziune fiscală la Motru

Echipele mixte de control au verificat ieri două societăţi comerciale cu puncte de lucru în municipiul Motru. La punctul de lucru al unei societăţi comerciale, poliţiştii au stabilit că s-a utilizat în procesul de fabricaţie cantitatea de 14,8 tone de făină, diverse sortimente, fără să existe documente justificative privind darea în consum. Având în vedere că din această cantitate de făină s-a estimat că s-ar fi putut produce 60.000 de bucăţi de pâine, de la acest punct de lucru au fost ridicate documente contabile, urmând ca reprezentanţii Gărzii Financiare să continue verificările pentru a stabili dacă au fost comise fapte de natură contravenţională sau penală.

Drojdie şi margarină la negru

La un alt agent economic au fost identificate 175 kg margarină şi 93,3 kg drojdie pentru care reprezentanţii societăţii nu deţineau documente de provenienţă pentru aceste produse folosite în procesul de panificaţie.
Poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională a agentului economic cu amendă în cuantum de 1.500 de lei, conform prevederilor legii, iar ca măsură complementară au confiscat suma de 682 de lei, reprezentând contravaloarea acestor produse deţinute ilicit. Având în vedere că la una dintre societăţile comerciale verificate a fost identificată o persoană care lucra fără a avea încheiate forme legale de angajare, inspectorii ITM Gorj urmează să aplice o sancţiune contravenţională cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de lei. Acest gen de acţiuni vor continua, au anunţat poliţiştii gorjeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS