22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞeful Poliţiei Române încurajează folosirea pistolului de către poliţişti

Şeful Poliţiei Române încurajează folosirea pistolului de către poliţişti

Şeful Poliţiei Române (IGPR), chestorul Liviu Popa, a declarat ieri că îi încurajează pe poliţişti să foloseasca pistolul din dotare, fiindca „este o formă de fermitate de care poliţia are nevoie“, apreciind că „pistolul nu este făcut ca să faci cipcă cu el“, a relatat Mediafax.
Chestorul Liviu Popa a făcut aceste declaraţii după ce a aflat că, la sfârşitul săptămânii, poliţiştii au tras focuri de armă într-un cartier al Bistriţei, în timp ce urmăreau un suspect pe care nu l-au prins.
„Focurile de armă nu sunt irosite dacă sunt folosite legal. Este o formă de fermitate de care poliţia are nevoie. Încurajez folosire a armamentului. Pistolul nu e făcut ca să faci cipcă (dantelă – n.r.) cu el. Fermitatea poliţiei cred că este în măsură să crească gradul de securitate şi de siguranţă al cetăţenilor şi, din acest punct de vedere, încurajez ca poliţiştii să folosească tot ce au în dotare, inclusiv pistolul“, a spus Popa. El a declarat că poliţiştii au ca obiective până la unu la sută dintre cetăţenii ţării şi este păcat să sufere ceilalţi cetăţeni din cauza unui procent atât de scăzut din populaţie care dă poliţiei de lucru.
• Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII