10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCocoană rămâne cu cei patru ani de închisoare

Cocoană rămâne cu cei patru ani de închisoare

Tribunalul Dolj a hotărât ieri să menţină pedeapsa dată de Judecătoria Craiova lui Adrian Iosif Cocoană, timişoreanul care, în august 2008, a ucis un pieton cu Ferrariul pe care îl conducea

Patru ani de închisoare şi despăgubiri morale şi materiale în valoare de peste două milioane de lei. Aceasta este hotărârea luată până acum de două instanţe – Judecătoria Craiova şi Tribunalul Dolj – în dosarul în care este judecat Adrian Iosif Cocoană pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.   
Pe 19 august 2008, pe strada Calea Aradului din Timişoara, un Ferrari negru i-a lovit pe Lucian Reja-Peter şi pe prietena sa, Cristina Rohnean, care mergeau pe trotuar. Tânărul a decedat după două ore din cauza rănilor grave, iar Cristina a fost rănită, suferind leziuni care au necesitat 12 zile de îngrijiri medicale. Adrian Iosif Cocoană, tânărul care conducea Ferrariul, şi-a abandonat maşina şi a fugit, acesta prezentându-se împreună cu avocatul la poliţie după aproape 30 de ore de la producerea accidentului.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, Cocoană s-a angajat în depăşirea unui VW Golf, deşi în acea zonă acest lucru era interzis, fiind semnalizat prin marcaj longitudinal continuu. În timpul manevrei de depăşire, Cocoană a scăpat Ferrariul de sub control, a acroşat Golful, a traversat în diagonală sensul opus de deplasare şi a intrat pe trotuar, unde i-a surprins şi lovit pe cei doi tineri. Ulterior, Cocoană a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului, iar dosarul a fost strămutat şi înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova în noiembrie 2008, la cererea inculpatului.

Închisoare cu executare

În iulie 2010, la aproape doi ani de când Cocoană a fost trimis în judecată, Judecătoria Craiova l-a găsit vinovat pentru infracţiunile comise. Timişoreanul a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor din culpă. Pentru părăsirea locului accidentului, Cocoană a fost condamnat la alţi trei ani de închisoare, iar pentru vătămare corporală din culpă – la un an. Instanţa a contopit pedepsele, urmând ca inculpatul să o execute pe cea mai grea, cea de patru ani de închisoare. De asemenea, judecătorii au admis în parte acţiunile civile, obligându-l pe Cocoană să plătească împreună cu societatea de asigurări aproape 70.000 de lei mamei lui Reja-Peter drept despăgubiri materiale şi trei milioane de lei despăgubiri morale. Celelalte părţi civile, Cristina Rohnean şi Mircea Preduţ, şoferul VW Golf acroşat de Cocoană, au primit despăgubiri morale şi materiale de aproape 70.000 de lei, respectiv aproape 15.000 de lei.
Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de inculpat şi de Aurelia Grămescu, mama lui Lucian.
Tribunalul Dolj s-a pronunţat ieri, judecătorii hotărând să menţină pedeapsa dată de colegii de la Judecătoria Craiova, cea de patru ani de închisoare. Tribunalul Dolj a hotărât să scadă însă valoarea despăgubirilor morale pentru Aurelia Grămescu, de la trei la două milioane de lei.

Hotărâre definitivă

O decizie definitivă în acest dosar va fi luată de Curtea de Apel Craiova, hotărârea de ieri a Tribunalului Dolj putând fi atacată cu recurs la instanţa superioară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU