12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvalanşa giratoriilor

Avalanşa giratoriilor

Consilierii locali au sugerat viceprimarului Mărinică Dincă să studieze posibilitatea construirii unor noi sensuri giratorii în Craiova

În ultima parte a şedinţei de joi a Consiliului Local Craiova, mai mulţi consilieri locali i-au propus viceprimarului Mărinică Dincă înfiinţarea unor noi sensuri giratorii sau reglementarea prin semafoare a circulaţiei în anumite intersecţii din municipiu.
Primul care a venit cu o astfel de idee a fost consilierul Gheorghe Albăstroiu, care a solicitat un sens giratoriu lângă Piaţa din Rovine, mai precis, la intersecţia străzilor Dezrobirii şi Traian Lalescu.
„Într-adevăr, sunt probleme de vizibilitate când vii din anumite direcţii, aşa că am putea încerca să facem acolo un sens giratoriu – fie şi provizoriu, ca să vedem dacă dă rezultate“, a răspuns viceprimarul Dincă.

Unul în Rovine…

Bianca Predescu a solicitat, la rândul său, să se reglementeze într-un fel circulaţia în intersecţia străzilor Caracal şi Gheorghe Chiţu, lângă Piaţa Chiriac: „Pentru această intersecţie s-a făcut încă de acum doi ani un studiu de fezabilitate pentru semaforizare, dar nu s-a pus până acum în practică, iar circulaţia în acea intersecţie rămâne problematică“. Mărinică Dincă i-a răspuns că în acea intersecţie i s-ar fi părut mai oportun un sens giratoriu, dar, fiind făcut studiul de fezabilitate pentru semaforizare, va merge mai curând pe această din urmă variantă, care urmează să fie prinsă pe lista de investiţii a municipalităţii.
A luat apoi cuvântul consilierul Dan Cherciu, care a propus şi el înfiinţarea a două sensuri giratorii, ambele pe DN 65: unul chiar în faţa Aeroportului Craiova, iar altul – la nici 100 de metri distanţă, la „borcan“, adică în intersecţia cu drumul către Cârcea. „În acea zonă, strada este în administrarea celor de la Drumuri Naţionale. Va trebui să discutăm cu ei, să vedem ce părere au despre această idee“, i-a răspuns Dincă.

… altul la Aeroport

Conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova ar agrea ideea unui giratoriu la aeroport, însă nu vede rostul altuia lângă Metro, adică mult prea aproape de primul.
„Înfiinţarea unui sens giratoriu în dreptul Aeroportului Craiova se află în atenţia noastră de mai multă vreme. Problema a fost, însă, a finanţării. Anul acesta, nu avem fonduri, dar vom încerca să prindem această investiţie în bugetul pe 2012, în Programul pentru eliminarea punctelor periculoase“, a declarat Ştefan Stoica, directorul DRDP Craiova.
Acest giratoriu va ridica şi probleme de spaţiu. „Ar trebui să intrăm puţin şi pe terenul aeroportului, care este al Consiliului Judeţean Dolj, dar acest lucru nu cred că va fi o problemă“, susţine directorul Stoica.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII