22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Clubul Pensionarilor

Pe lângă copii şi tineri, bătrânii ne impresionează foarte mult prin faptul că într-o privire şi nişte riduri ei îşi oglindesc o viaţă întreagă, o înţelepciune şi o experienţă uluitoare, pe care noi trebuie să le apreciem. Acesta este şi scopul proiectului Clubul Pensionarilor („For Ever Young“/„Mereu Tânâr“), lansat de Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“, începând cu 9 mai. Prin acest proiect, pensionarilor din Craiova li se vor oferi, de luni până joi, patru cursuri: de calculatoare, de limba engleză, de lectură şi de înfiinţare a unei trupe de teatru.

„Al cincilea anotimp – Femeia“, din nou la TNC

Concertul extraordinar al maestrului Tudor Gheorge va avea loc pentru a doua oară pe 2 mai, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“. „Al cincilea anotimp – Femeia“ este programat pentru ora 19.00, în Sala mare „Amza Pellea“. Preţul unui bilet este de 70 de lei. Premiera concertului a avut loc la Craiova, pe 14 februarie.

Papa Ioan Paul al II-lea, beatificat pe 1 mai la Roma

Aproximativ un milion de pelerini sunt aşteptaţi la Roma pentru ceremonia de beatificare a fostului papă Ioan Paul al II-lea, ce va avea loc pe 1 mai, conform oficialilor din poliţie, citaţi de Radio Vatican. Papa Ioan Paul al II-lea, predecesorul papei Benedict al XVI-lea, a murit pe 2 aprilie 2005, la 84 de ani. El a condus Biserica Catolică timp de 26 de ani, având astfel cel de-al doilea pontificat ca lungime din istorie. Maşinile nu pot intra în Roma pe 30 aprilie şi 1 mai, după cum a informat prefectul poliţiei din capitala italiană, Giuseppe Pecoraro. Acesta a adăugat că vor fi amenajate locuri suplimentare de parcare, însă în afara centurii oraşului. Beatificarea este al treilea dintre cei patru paşi ai procesului de canonizare.

„Ursul“, lansat pe 6 mai

Filmul „Ursul“ în regia lui Dan Chişu va fi lansat în cinematografele din România pe 6 mai, conform Transilvania Film. Pelicula este un road-movie plasat în România anilor ‘90. Proaspătul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele cu banii ale instituţiei prin vânzarea singurului urs, bătrân şi pe moarte, unui vânător german. Din distribuţia filmului fac parte actori precum Şerban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Cosmin Seleşi, Claudiu Bleonţ, Gabriel Spahiu şi Andreea Gramoşteanu. În prima săptămână, pelicula va rula şi la Cinema Patria din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS