10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria vrea să deschidă Amaradia pe 8 mai

Primăria vrea să deschidă Amaradia pe 8 mai

Craiovenii va mai trebui să aştepte încă o săptămână până vor putea să circule din nou cu maşina pe strada Amaradia, între intersecţiile cu Doljului şi Brâncuşi. Considerată o arteră importantă de circulaţie după închiderea centrului, Amaradia ar fi trebuit să se deschidă sâmbătă, însă lucrările par departe de a fi finalizate.
Firma care s-a ocupat cu reabilitarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale şi-a încheiat misiunea, însă cea care reface reţeaua de energie electrică de înalt voltaj a rămas în urmă. Strada Amaradia s-a închis pe 19 martie, iar autorizaţia de spargere s-a luat pentru trei luni.
Primăria a dat ca termen de finalizare a lucrărilor data de 25 mai, însă Poliţia Rutieră a avut altă cerinţă. În dorinţa de a introduce cât mai repede în circulaţie strada Amaradia, termenul dat de Rutieră a fost 30 aprilie, iar acesta expiră sâmbătă. „Înţelegerea a fost pentru 30 aprilie, pentru că o lună am considerat că este de ajuns.
Cu cât le dai mai mult timp, cu atât tergiversează lucrurile, iar traficul ştim bine cum este în perioada asta. Dacă nu sunt gata, trebuie să vină la noi cu o cerere de prelungire, în care să specifice şi motivul pentru care s-a întârziat. Dacă nu, riscă sancţiuni contravenţionale între 21 şi 100 de puncte amendă, adică între 1.400 şi 6.700 de lei“, a precizat Alin Apostol, inspector în cadrul Biroului rutier al Poliţiei Craiova.

„Terminăm într-o săptămână“

Firma care reabilitează reţeaua de energie electrică a scăpat însă de amendă. A solicitat la primărie o autorizaţie de prelungire cu 15 zile a lucrărilor, dar a primit păsuire numai până pe 8 mai, după care a anunţat şi Poliţia Rutieră. „Noi am încercat să le forţăm mâna şi să-i facem să termine lucrarea cât mai repede. Le-am mai dat un termen, 8 mai, însă nu-i putem amenda decât dacă se întind cu lucrarea mai mult de 25 mai sau dacă nu ne predau strada aşa cum a fost iniţial“, a spus viceprimarul Teodor Sas.  
Şeful lucrării crede că o săptămână este suficient pentru a termina cu refacerea reţelei electrice în această porţiune. „A fost o lucrare anevoioasă, dar eu cred că săptămâna viitoare vom termina pentru că vom munci şi în weekend. Noi avem 30 de oameni, dar acum pe şantier sunt aproape 100. Au mai venit muncitori de la Cluj, Bucureşti şi de aici, din Craiova, pentru că se trage cablul de înaltă tensiune. Mai sunt de pus cablurile de fibră, capacele, iar apoi vom astupa“, a precizat Ionuţ Marişescu, şeful lucrărilor din partea Electromontaj Timişoara.
Acesta a mai menţionat însă că nu poate şti în cât timp se va termina asfaltarea zonei afectate de lucrări, operaţiune care cade în sarcina altei firme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII