6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal6.000 de adepţi MISA vor ajunge în Băile Herculane

6.000 de adepţi MISA vor ajunge în Băile Herculane

Cei 6.000 de adepţi ai Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut din ţară, dar şi din multe state europene vin, în perioada 29 aprilie – 8 mai, şi Băile Herculane pentru a participa la International Yoga Symposium 2011. Pregătirile pentru primirea yoghinilor au început cu mult timp înainte şi toate alimentele preferate de yoghini au ajuns în hoteluri, pensiuni şi case particulare. La Herculane, sunt yoghini care vin în gazdă la aceleaşi familii de aproape 20 de ani, chiar de la prima ediţie a Simpozionului.
„Sosirea celor de la MISA este gura de oxigen de care staţiunea are nevoie. Hotelurile, pensiunile şi chiar particularii sunt pregătiţi pentru a-i primi şi multe dintre ele au făcut investiţii“, a spus primarul oraşului-staţiune, Nicuşor Vasilescu. Fiindcă yoghinii sunt vegetarieni, mâncarea trebuie să fie sută la sută bazată pe fructe, legume şi seminţe, iar bucătăriile hotelurilor şi pensiunilor au fost bine aprovizionate.
Bucătarii ştiu că vor avea mai mult de lucru. De 19 ani s-au obişnuit cu gusturile yoghinilor. Problema o reprezintă legumele care, în acest an, din cauza primăverii foarte târzii, sunt mai scumpe“, a spus Petrică Stolojescu, directorul hotelului Ferdinand din Herculane. Ca în fiecare an, locul de maximă atracţie este Platoul Coronini, în care se formează celebrele spirale de meditaţie şi integrare în absolut.
„Administraţia publică a oraşului face eforturi deosebite pentru a-i aduce an de an la Herculane pe yoghini. Este vorba de mii de turişti. Preţurile de închiriere cerute de primărie sunt extrem de mici. În acest sens, marile săli de spectacole şi cinematograful sunt închiriate la preţuri foarte mici pentru ca aceştia să îşi poată susţine conferinţele. Le oferim chiar şi cantina de ajutor social a primăriei pentru a avea unde să îşi gătească alimentele pe care le cumpără de la localnici“, a spus primarul din Herculane.
„Mulţi localnici gătesc pe principii vegetariene şi vând produsele yoghinilor. În nici un an nu au fost reclamaţii şi toată lumea a fost mulţumită“, au spus comercianţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII