Vinieta de parcare devine obligatorie

Autori


În Craiova, chiar şi şoferii care şi-au plătit taxa de parcare pot primi 200 de lei amendă în cazul în care nu şi-au lipit vinieta în parbriz

Consiliul Local Craiova urmează să ia în discuţie, în şedinţa de mâine, aprobarea „Regulamentului privind utilizarea locurilor publice destinat parcărilor auto aflate pe domeniul public sau privat al municipiului“.

Potrivit acestui regulament, orice persoană care parchează în Craiova – fie că îşi are sediul sau domiciliul în localitate, fie că doar tranzitează oraşul – trebuie să plătească o taxă de parcare pentru o zi, o lună sau un an. Nu contează dacă e vorba de o oprire (deci cu durata sub cinci minute) sau de o staţionare (peste cinci minute).

Taxă pentru „bulgăroaice“

Dovada achitării taxei de parcare constă într-o vinietă de parcare, care va fi de două feluri: „pentru parcarea curentă a vehiculelor“, destinată „utilizatorilor de autovehicule“ (deci nu neapărat proprietarilor, ci şi, spre exemplu, celor care au maşinile înmatriculate în alte ţări!) care îşi au sediul, domiciliul sau reşedinţa în Craiova, şi „pentru parcarea ocazională a autovehiculelor“, necesară celor aflaţi în tranzit.

Vinieta pentru parcarea curentă, valabilă pentru un an, se eliberează la ghişeele Direcţiei Impozite şi Taxe a Municipiului Craiova, în momentul achitării taxei de parcare. În schimb, vinieta pentru parcare ocazională – destinată vehiculelor care nu sunt în evidenţa fiscală a municipalităţii – va fi pe durată de o zi, o lună sau un an, în funcţie de opţiunea solicitantului şi se va putea achiziţiona nu doar de la ghişeele Fiscului local, ci şi de la tonetele de bilete ale Regiei Autonome de Transport Craiova, precum şi de la chioşcurile de difuzare a presei cu care primăria va încheia contracte de colaborare.

Autocolant pentru parbriz

Vinietele de parcare vor semăna cu rovinietele primite în momentul achitării taxei de drum. Practic, vor fi nişte autocolante datate pe margine, ca să se poată determina precis data eliberării lor. Pe verso vor purta instrucţiunile de utilizare. Vinietele vor avea trei culori, în funcţie de durată.


Potrivit regulamentului întocmit de municipalitate, vinieta se lipeşte în parbriz sau se expune pe bord, în aşa fel încât să fie vizibilă din exterior. Ea se validează prin perforarea „pozițiilor“ care indică anul, luna, ziua la care a început oprirea sau staţionarea autovehiculului.

Obligaţii şi sancţiuni

Ca să parcheze în Craiova, şoferii vor avea, potrivit acestui Regulament, obligaţia de a-şi achiziţiona o vinietă pe care să o lipească sau să o expună pe bord, nu înainte de a-şi perfora data la care au oprit, şi să nu depăşească timpul de parcare la care au dreptul, potrivit tipului de vinietă pe care l-au achiziţionat.

Cei care nu au achiziţionat vinietă riscă o amendă între 100 şi 500 de lei. Chiar dacă au vinietă, cei care n-o afişează la loc vizibil sau depăşesc termenul de valabilitate a acesteia pot fi, la rândul lor, sancţionaţi cu o amendă între 100 şi 200 de lei.

În termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal sau, după caz, de la data comunicării acestuia, contravenienţii pot plăti jumătate din minimul amenzii.

Scutiri

Regulamentul menţionează mai multe categorii de vehicule sau persoane pentru care nu se plăteşte vinietă de parcare. Spre exemplu, sunt exceptate de la această taxă de parcare autovehiculele pompierilor, ambulanţele, maşinile poliţiei, jandarmeriei, armatei, protecţiei civile, SRI, SPP, Ministerului Justiţiei. De asemenea, mai sunt scutite de achiziţionarea vinietei vehiculele adaptate pentru persoanele cu handicap, cele aparţinând veteranilor de război, persoanelor persecutate politic, ale eroilor Revoluţiei din 1989. Mai sunt scutite de această taxă de parcare vehiculele pentru transport public de pasageri în regim urban sau semiurban, precum şi vehiculele istorice.

De menţionat că pentru toate aceste categorii de vehicule, menţionate mai sus, trebuie solicitate Primăriei Craiova viniete gratuite, care trebuie afişate în parbriz. În cazul în care nu fac asta, şi cei scutiţi pot primi amendă.Comenteaza acum

106 Comentarii

 1. sofer said:

  lamuriti-ma oameni , noi platim taxa de parcare odata cu plata impozitului anual , mai trebuie sa platesc alta taxa ? cum procedez ? vai de mama noastra !

 2. ssss said:

  pai si de unde rahat sa iau abtibildu vostru daca eu am platit taxa acum 3 luni si nu mi s-a dat nimic,sa mai fac eu un drum la voi,eventual sa mai fac si o cerere,vreo copie dupa chitanta si vreun timbru fiscal…sau cum se da abtibildul?

 3. a.v.ion said:

  Stimate nr. 1, intreaba-l pe Marinica Minte Canci,
  sau pe GDS!Nici eu n-am inteles nimic!

 4. blackknight said:

  Cei care a platit deja taxa de parcare se duc frumos cu chitanta si isi iau vinieta
  . Cel putin asa spunea baietelul ala de la taxe si impozite intr-un interviu dat in gds acum cateva saptamani

 5. 1 said:

  ca la noi la nimeni
  masina mea sta in namol si eu platesc taxa de parcare intai sa faceti parcari si la urma bani
  numai prosti debiteaza mintea voastra

 6. nicu said:

  Si daca cineva uita sau nu are timp sau bani sa plateasca taxa de parcare decat spre sfarsitul anului fiscal aduna amenzi aiurea asa doar ca nu are saracia aia in geam ? Cat despre cei ce au achitat taxa inaintea adoptarii unui astfel de regulament, MUNICIPALITATEA AR TREBUI SA FACA DEMERSURI SA LE COMUNICE ACEA DOVADA CARE TREBUIE PUSA IN GEAM !

 7. pliktisitul said:

  De cand Marinica balegal face regulamentele de circulatie si decide pe banii altora? Du-te si lasa-ne , poti sa-i iei cu tine si pe aiurica, siropel si altii de talia lor. Nu murim un an dar votul de nu va fi ori la verzi ori la Rotaru, de retarzi ca astia suntem satui.

 8. cimono said:

  BA FRATILOR,DA IA SA-MI ADUCA EI BA MIE ABTIBILDUL ALA ACASA,FILE-AR MAMA DRACU DE HOTI,CE EU FAC DRUMURI LA FINANTE LA PIATA SA CE???SA IAU RAHATUL ALA SI SA MAI IAU SI O AMENDA CA NU PARCHEZ ,DE FAPT CA N-AM LOC.CE VRAJEALA PE VOI.

 9. Lau said:

  Domnilor si Doamnelor nu se poate asa ceva in orasul nostru craiova se puna retardati astea legea asta nu e posibil asa ceva sa ceara alte taxe pt ce nu se platesc destule taxe ei nu gandesc ce poate sa faca un om in ziua de azi cu salariu de il are 800 de ron pai sa plateasca intretinerea unde locuieste lumina sa ia de mancare sa bage benzina sau sa isi ia si el o haina ce ar putea sa faca cu bani astea sau sa ia rechizite copilului pt scoala ei nu se gandesc ce lege proasta baga pai ar trebui sa se faca revolutie da revolutie sa iesim in strada si sa ai omoram ca alfel nu se poate la salari nu se gandesc sa mareasca tot de la noi vor sa ia ce sa mai ia si sufletul nu se poate trebuie neaparat sa se faca revolutie sa ai dam jos pe cei care pun legea asta in aplicatie sa vina cineva sa care stie sa ajute orasu si poporu nu sa il distruga sa il omoare eu nu am vazut asa ceva in toata europa ce fac milogi astea din craiova care sau facut peste noapte intelectuali si au intrat in partide pisuiasi in gura si in gat si pe ei si pe nevestele lor ca si asa sunt distruse de urate si curve marinica asta e un nenorocit ar trebui sa ai facem panda si sa il spargem cu bataia sa iese afara din partid ca nu se poate asa ceva cu legea asta bamiasi pu.a in mortisori vostri si in familiile voastre cu legea voastra si in politia asta de tot rahatu si in jandarmeria asta de milogii si in toti din primarie sa va futt nevestele in gura si fetele care trec de varsta de 18 ani sa pe iau in pu.a de nenorociti ce sunteti o sa anunt ca o sa iese razboi daca nu ajutati poporu La Revedere

 10. bura said:

  dupa vinieta asta ce taxa mai urmeaza? dar masinile de ridica trebuie sa achizitioneze vinieta asta ?

 11. hmm said:

  cei care le au inmatriculate in romania nu trebuie sa mai plateasca sau sa va arate voua vreun abtibild de 2 lei…pune-ti mana la treaba si fiti mai ingeniosi in a face bani pentru municipalitate si din alte surse ,nu numai din amenzi si legi de 2 lei gandi-te sa mai cersiti un ban de la cetatean sub diverse forme precum aceasta abrambureala cu abtibilde pentru fraierii care oricum platesc impozite anuale…..reveniti- va ca daca nu pierdem si noi ca v-am pus acolo si voi ca nu o sa va mai aleaga nici dreaq….!!

 12. taxa pe coiul din cerebel said:

  O CONDUC LA GROAPA PE MA-SA LU’ CRETINU CARE A VENIT CU IDEEA ASTA! CE FAC PLATESC INCA O TAXA PENTRU ASTA? UNDE?

 13. huooo! said:

  taxa de parcare o putem plati pana la sfarsitul anului, asa ca intrebati-ne daca am platit pe anul trecut. iar pe parbriz sau bord nu-s obligat sa lipesc nimic, tineti evidenta sau ne asteptati la masina sa v-o aratam. asa ne trebuie daca dam din coada la fantani…

 14. mda said:

  poi faza cu abtibildu lu peste este sa se plimbe cateii comunitari printre masini si sa-i arda pe cati mai multi care din diverse motive l-au uitat acasa sau pur si simplu au uitat sa-l puna in geam…..astia sunt legi de facut bani din nimic pe spinnarea astora care de atatea griji mai uita un abtibibild sau alte tampenii de genu asta ….. adevarul este ca la cata treaba are municipalitatea ar trebui sa lipim mai multe in geam astfel incat domnii maidanezi sa vada in timp ce isi rezolva problemele personale daca toate abtibildurile sunt ok si la vedere…..sa vedeti vanatoare de abtibilduri atunci mai ceva ca astia de umbla cu ridicarile prin oras cu ochii dupa dacii si matizuri……ca la alea mai scumpe poate raman fara job … NE-AU DOVEDIT DESTUL CAT POT SA FIE DE INCOMPETENTI CU LEGILE PE CARE LE-AU DAT,AR FI CAZUL SA INCETEZE CU CIRCARIILE ASTEA IEFTINE GEN ABTIBILDE PENTRU FRAIERII CARE COTIZEAZA PENTRU TOTI BIZONII ROMANIEI!

 15. Radical said:

  Nu ma pot abtine sa nu rad :))) SRI, SPP si Ministerul Justitiei sunt bagati in aceeasi categorie cu perosanele cu handicap si veteranii de razboi … care or mai trai or avea peste 90 de ani (banuiesc ca se refera la razboiul II mondial, deci aia nu mai conduc masini de mult timp:)

 16. Radical said:

  … ete pt ce le trebuie bani, ca sa fure, ca de facut nu fac nimic cu ei : http://www.gds.ro/Ac tualitate/2011-04-27 /Reparatii++ de+mantuiala#comLink …. totul e de mantuiala. Bare-mi sa nu cada pasajul ala din centru penste vreo masina.

 17. cetateanu said:

  Maiculita, da je cu cine votez??? Si-a luat GDS primarie sau primaria si-a cumparat ziar???

 18. Atata admite Codul said:

  CAP. 4
  Taxa asupra mijloacelor de transport

  ART. 261
  Reguli generale
  (1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat în România datorează o taxă anuală pentru mijlocul de transport, cu excepţia cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
  (2) Taxa prevăzută la alin. (1), denumită în continuare taxa asupra mijloacelor de transport, se plăteşte la bugetul local al unităţii administrativ-terito riale unde persoana îşi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz.
  (3) În cazul unui mijloc de transport care face obiectul unui contract de leasing financiar, pe întreaga durată a acestuia, impozitul pe mijlocul de transport se datorează de locatar.
  (4) În cazul în care contractul de leasing încetează altfel decât prin ajungerea la scadenţă, impozitul pe mijlocul de transport este datorat de locator.
  Alte taxe pentru alte parcarcari, sa le ia pandarii de la parcari ceor ce uzeaza parcarile primarului, ca pentru parcarile si utilizarea drumului localitatii platiti prin lege Taxa pe mijlocul auto.

 19. alex said:

  este tare aiurea treaba cu “vinieta parcarilor”, totusi hai sa zicem k noi o rezolvam cumva k suntem din zona, dar ce face ala de la timisoara trece pe la noi prin sat se opreste sa isi cumpere un rahat pe bat si pleaca mai departe vine comunitarul prostovan si ii da amenda k nu are rahat de vinieta. cum se rezolva informarea celor care sunt in tranzit?? de unde isi cumpara ei aiureala asta? eu am fost cu treaba, cu stationari de max 2 -3 ore in Brasov Tecuci Galati Urziceni Ploiesti pt fiecare stationare daca luam 2 mil amenda cam cum era?

 20. Alex said:

  Niste hoti si noi niste prosti ca acceptam zecile de taxe si biruri (cele mai mari din EU) si nu iesim sa-i dam odata jos. Stam si acceptam mizeriile celor care ne conduc si care devin din ce in ce mai bogati pe spinarea celor care muncesc cinstit. Este vina noastra ca-i lasam sa fure si nu facem nimic.

 21. belea said:

  Adica daca vin intr-o delegatie cu masina si opresc in fata unei institutii cretinii astia ma taxeaza???

 22. belea said:

  Eu credeam ca parcarile sint servituti cetateneseti pt ca d’aia platim ca inecatii taxe si impozite !

 23. pt belea said:

  pai platim, dar astia vor sa faca bani din amenzi, nu se gandesc k u poate esti in vizita la noi in sat si nici nu ii intereseaza daca u stiai de rovinieta parcarilor. O PORCARIE

 24. capsunaru said:

  Ati vrut iluminat public concesionat catre Luxten?
  Ati vrut fantana muzicala?
  Ati vrut acvaparc?
  Atunci luati si vignieta!
  Facilitat i pt firma si locuri de munca in secolul viitor!

 25. EU said:

  ATACATI DECIZIA IN CONTENCIOS ,SESIZATI PREFECTURA TAXA ESTE ILEGALA

 26. pepe said:

  “se va putea achiziţiona nu doar de la ghişeele Fiscului local, ci şi de la tonetele de bilete ale Regiei Autonome de Transport Craiova, precum şi de la chioşcurile de difuzare a presei cu care primăria va încheia contracte de colaborare.”

  Dac a eu nu sunt din oras si ajung la ora 22.00 in Craiova, de unde mai cumpar vigneta de o zi ? Ca pe la ora 21.00 se inchid toate tonetele . Si cele de ziare si cele de bilete RATC.
  Primesc amenda? Primesc.
  Lucru’ facut de mantuiala. De ce nu sunt disponibile in benzinarii si la receptiile hotelurilor ?

 27. Nae B. said:

  Taxa de parcare, din nefericire, nu e ilegala. O platim de cativa ani fiecare. Doar ca acum va trebui sa dovedim ca am platit-o, punand vinieta in parbriz. Treaba e ca, pe langa taxa de parcare, va trebuim sa platim si contravaloarea vinietei, care va fi pe la 1-1,5 lei bucata.
  Pe mine, unul, ma bucura chestia asta, pentru ca m-am saturat de jafurile de masini de Bulgaria, Italia si Anglia care umplu parcarile Craiovei, fara sa plateasca nici o taxa! Foarte bine, acum sa plateasca!

 28. Sa trimita vinieta acasa ... said:

  Eu platesc la inceput de an pe tot anul … financiarul si taxa lor de rahat. Acum daca eu sunt achitat sa-mi trimita acasa vinieta, ce vina am eu ca acum s-au gandit ei sa scoata chestia asta cu vinieta in geam.

 29. justitiarul said:

  Analizati va rog. Persoanele cu handicap nu platesc parcarea. Oare ei pot sa conduca autoturisme pe drumurile publice, daca au un handicap. Au abilitatile altui sofer fara handicap. Acestia au autoturisme sau le conduc alte persoane. Misto.

 30. cetatean said:

  Mai fratilor, asa patim daca nu stim sa votam, am ajuns sa ne conduca niste handicapati. Pai ce-ar insemna ca in fiecare localitate din tara asta, sa se voteze de catre Consiliul Local o asemenea taxa, sa pleci cu masina de la Craiova la Suceava de exemplu, si in fiecare localitate in care opresti sa treci pe la ghiseu, sa platesti taxa de parcare??? Ati mai pomenit asemenea aberatii? Oamenii astia chiar sunt sanatosi la cap?

 31. CULMEA IDIOTENIEI said:

  Adica noi nu avem parcari,dar cerem biruri pt….. culmea , parcari !!?? Suntem chiar idioti ..! Apropos, cred ca o sa vedem masini sparte sa-ti fure prostia aia din geam ,la saracia asta.

 32. Balcazul said:

  Chestia asta se traduce asa: lipsa totala de respect fata de cetatenii acestei urbe ( pardon ,fata de bizonii acestei urbe) Ei fac ce vor ca de , de aia e democratie.

 33. wrmmm said:

  eu nu inteleg de ce lumea nu se revolta ca li s-a mai bagat o taxa pe gat (si anume parcarea) dupa ce platesc o data impozit pe masini si toti ….dar toti se iau de cei cu masini de bulgaria….sa plateasca si aia…..Frate treziti-va….aia ori ca platesc ori ca nu platesc….tu platesti sigur…deci revoltati-va ca platiti voi degeaba…pentru ca “bulgaroaicele” chiar daca platesc 40 lei…tot nu aveti loc de ele in parcari….ca suntem condusi de dobitocs…si mai suntem si toleranti

 34. ionut said:

  domnilor pai si daca am platit odata cu impozitul pe anul acesta si taxa de parcaren obligatorie trebuie sa o mai platesc odata sa imi dea vignieta? ca nu am inteles nimic si nu am chef sa ma trezesc cu mocosi de la primarie ca imi dau amenda.

 35. [email protected] said:

  pai am si eu o intrebare la domnii consiliei::: in cazul in care vine in craiova cineva din afara craiovei care nu a citit ziarul GDS si habar nu are de aceasta prostie, vi se pare normal sa plateasca 100-500 lei pentru ca a parcat omul pentru a-si rezolva anumite probleme????
  soluti a eu o vad cum era inainte sa fie naiba cineva care sa vina la masina si sa-ti taie bilet personal, nu sa parchez eu la mercur de ex. si chioscul de ziare sa fie tocmai la primarie, ca exemplu, deci in consecinta habar nu aveti pe ce lume traiti domnilor portocalii, ca doar voi mojicilor aveti idei deastea in cap

 36. aloooooooo d-l primar said:

  cum facem cu locurile de parcare ??? locuiesc la G5 Dezrobirii- Emanuil Chinezu la noi sunt 4 locuri de parcare la 30 apartamente si alea facute de locatari mai vechi … loc ar fi daca s-ar taia din gardul viu 2 m ca este destul loc sa nu ne certam cu mari iubitori de gard viu care nici macar nu au grije de gradina …. va si dau o sugestie in spatele blocului la F7 s-ar putea face o super parcate in fata bloc F13 si F12 ca este destul loc si atunci putem evita cearta … va rog sa ne aveti in plan pt ca si noi platim ce nu avem

 37. de... said:

  Stati linistiti pana prin IUNIE ( cel putin )…nici licitatiile pt. producerea autocolantelor nu s-au facut asa ca…dar la noi ca la nimeni : intai publicam si agitam spiritele si apoi venim cu lamuriri ( profesionalism ??? gazetaresc !)

 38. me said:

  Puteau sa faca rasul asta de taxa obligatoriu doar pentru cei fara numere de dolj. La aia se poate verifica (au statii comunitarii, da?) rapid cine nu a platit si cine da. Pot lua un excel cu cei care au platit in 30 secunde de la finante, ca-s tot ai lor.

 39. interimar said:

  Interimarul o face ca sa castige ceva voturi cand va candida !!!!!!!!!!! Asa ca luati aminte !!

 40. cineva said:

  cum va explicati treba asta
  vine omul la spital sau la tribunal din alt judet sau alta localitate, trebuie sa stea sa plateasca taxa ca sa nu ia amenda ?
  sau eu platesc impozitul pe 15.12. 2011(am voie sa platesc taxele si impozitele pana la sfarsitul anului)
  de la data 01.01.2011 sunt pasibil sa platesc amenda ca nu am taxa de parcare platita ?

 41. Aha said:

  Deci daca eu ar trebui sa traversez Romania, trecand prin 15 orase, unde primarilor le-ar fi basit aceeasi idee .. ar trebui sa platesc taxa in fiecare oras ??? Frate, ne mai miram ca toata lumea merge in concediu prin alte tari? Pai e normal, la aia e mai curat, conditiile sunt mult mai bune, drumuri ok si .. mai putine taxe

 42. marius said:

  primaria craiova sunt cele mai mari jigodii ordinare pentru ce ne mai ia taxa de parcare anuala care o platim la financiar care oricum era exagerata si loc de parcare nu gasesti in centru nicaieri,acum porcaria asta cu vigneta au scos-o ca sa faca banii vreun smecher din primarie pentru ca oricum locuri de oparcare nu vor fi suficiente,deci clar asta este o afacere a unui dement care nu se mai satura de bani sa-i sature dracu pe toti

 43. Imaginati-va said:

  Imaginati-va ca toate orasele din Romania ar avea aceasta taxa de parcare. Inca o grija in plus atunci cand calatoresti prin tara …

 44. clara said:

  Asta ne mai lipsea…si daca omu are o urgenta la spital sau in alt loc ce face??? sunt
  niste idioti acesti oameni

 45. ptr c.r.e.t.i.n.i. said:

  multi prosti posteaza vis-a-vis de acest articol !!!………hmmm… bai , fratilor, ce e greu asa de inteles ?!…….cei cu masini inmatriculate in romania si care deja au platit aceasta taxa trebuie doar sa mearga sa-si ridice vinieta… cei cu coji de bulgaria sau altele, sunt OBLIGATI sa plateasca aceasta TAXA…… cred ca cei care au postat facandu-se ca nu inteleg au CAPETE de BULGARI …mergeti fratilor si platiti si voi pentru cojile pe care le-ati adus din tara vecina ca asa va umflati pe sosele cu BMW-uri , VW-uri si alte marci care nici tabla nu mai au pe ele……

 46. marius said:

  bravo lor cretinilor din primaria craiova,deci acum sa vina paznici aia de noapte de i-au facut politisti la apelul bocancilor sa ne dea amenda si cind stam la semafor ca tot oprire este si aia nu ?javrele nu se mai satura de bani niciodata,iar aia de i-au facut politisti peste noapte nu stiu nici sa completeze un proces verbal ce oras de ****

 47. alexx said:

  sunt curios unde o sa lipeasca vinieta cei cu role , biciclete sau carucioare de butelii ; ar trebui sa puna taxa pe prostie….(cei de la conducere ar fi campioni)

 48. ionete said:

  votatii,pdl ca sa traitii bineeeeeeeeeeee,vorb a chiorului.

 49. alexx said:

  a… si mie imi deconteaza reparatiile la masina primaria fiindca nu e vina mea ca o distrug prin craterele din asfalt? cand o sa fie drumuri si locuri de parcare atunci puteti sa emiteti astfel de pretentii!! nesimtitilor nu aveti limite !!

 50. remy said:

  dragilor eu am masina parcata in curte propietate personala si platesc taxa de parcare E NORMAL
  ACUM O SA MAI PLATESC SI PROSTIA AIA DE VIGNETA SAU CUM S O MAI NUMI?
  tot nu inteleg

 51. gogu said:

  De ce vigneta aia pentru parcare permanenta nu se poate cumpara, ca si celelalte, de la chioscurile cu ziare? Ca sa mai stam inca odata la coada la Taxe si Impozite? Inteleg ca astia fac afaceri cu vignete pe spinarea noastra, dar de ce trebuie sa ne si umileasca in ultimul hal?

 52. eu said:

  si cine printeaza aceste vignete???…nu era mai bine sa nu cheltuim banii degeaba?!?!….de ce sa ma oblige sa platesc la inceputul anului taxele si impozitele?….nu mai stiu pe ce sa ia banii….tipic romanesc:(

 53. Impozitatul said:

  FRATILOR ! PLANGETI NU PLANGETI EI TOT CE VROR SA FACA AIA FAC INDIFERENT DACA E LEGAL SAU NU, INDIFERENTA DACA LUMEA MAI SUPORTA SAU NU MAI SUPORTA TAXELE.NU-I INTERESEAZA DECAT BUZUNARELE LOR. DAR ASTA E ASTA AU VOTAT ROMANII ASTA AU. SE PARE CA IN TARA ASTA PORTOCALII POT FACE CE DORESC CA LUMEA ESTE IMUNA -IMUNA SI SE COMPLACE IN SITUATIA ASTA; ASA CA ASTA AU VOTAT ASTA AU

 54. Pentru remy said:

  Garantat in curte nu iei amenda 🙂 Daca parchezi in afara curtii, se schimba treaba.

 55. cllaudytza said:

  si masina distrusa prin craterele locale cine mi-o repara domnilor emitenti de astfel de taxe aberante?…Dumnezeu le…e jenant ce se intampla..

 56. Pentru 48.de ptr c.r.e.t.i.n.i. said:

  E corect tot ce ai spus, cu exceptia faptului ca nu ar trebui ca aceia care au platit deja sa mai fie nevoiti sa faca un drum, ci vigneta sa le vina recomandat prin posta. Cine schimba din mers regulile jocului, trebuie sa-si asume si responsabilitati.

 57. je said:

  Trebuie sa revina la vechile salarii pe spatele nostru.
  Basescu-sal varea Romaniei????????????

 58. defav said:

  Dom’le ce aberatie si asta ….pe linga faptul ca aia saracii care sunt in tranzit nu au alta treaba decit sa-si cumpere porcaria aia , noi trebuie sa ne ridicam vigneta si s-o expunem ca sa nu luam amenda, nu ?
  Deci scopul nu e sa se asigure ei ca ne-am platit taxele (se poate face verificarea pe calculator, se percep penalizari, etc-corect legal) CI SA ISI BATA JOC DE NOI PUR SI SIMPLU , CINE NU E INFORMAT SAU NU-SI BATE CAPUL CU TIMPENIA ASTA PLATESTE AMENDA-CHIAR DACA SI-A PLATIT TOATE TAXELE ?! Asa ne putem stringe si noi 1000 de insi , anuntam pe email seara la ora 23 primaria ca cine intirzie miine la serviciu mai mult de 5 min va fi dat afara de noi,ca asa vor cei ce i-au ales, si sa vedem cine de cine isi bate joc….bine, asta e o chestie ce-mi vine in cap acuma, dar cred ca se pot gasi variante mai bune sa contracaram tentativele de jaf ale nesimtitilor….

 59. alexx said:

  sunt curios daca agajatii primariei care au 5-6 autoturisme vor platii pt toate sau se vor emite pt ei viniete gratuite…de doar ei ne conduc !

 60. Andy said:

  Cata galagie faceti .cand va lovesc in trafic masinile inmatriculate in bulgaria si le repareti pe bani vostri cu este aceasta taxa este in mod special pt.masinile inmatriculate in alte tarii,ca s-au umplut parcarile de masini cu numere de Bulgaria.Sunt pline parcarile de masini inmatriculate in Bulgaria,eu platesc taxa de parcare ei de ce sa n- o plateasca,,nu circula la fel ca mine prin Craiova..

 61. marius said:

  nu am inteles nimic
  eu am masina inmatriculata in judetul dolj, platesc taxe auto in alta localitate dar am domiciuluil si serviciul in craiova …
  asta inseamna ca voi avea timp limitat de parcare???
  si mai si platesc pentru asta???

 62. gabi said:

  consilierii locali intai sa faca parcari suficiente pentru toate masinile, ca taxa o incaseaza de cativa ani buni si degeaba.

 63. vasile said:

  Salut in legatura cu aceasta taxa tampita singurul lucru este sa ne intalnim toti posesorii de autovehicule si sa mergem in fata primariei CHEAR E O TAMPENIE ACEST LUCRU

 64. martinica said:

  daca masina este inmatriculata in alta tara,sa zicem o tara araba sau america,cine primeste amenda,ca fraierii de cateii comunitari o sa faca poze dar cine o sa plateasca,o sa plateasca doar cele inmatriculate in romania pt. ca nu o sa ne elibereze actele de care o sa avem nevoie in diverse probleme gen inmatriculare

 65. Tot voi ati vrut taxa, acum cartiti said:

  Taxa a fost institutita la cererea opiniei publice craiovene, indignata ca masinile de BG nu platesc taxa de parcare, in timp ce masinile de DJ o achita obligatoriu in momentul platii impozitului anual. Autoritatile au aplicat taxa fara discriminari, ca sa fie legala. Trebuia sa va ganditi de doua ori inainte sa urlati la bulgaroaice. Aceasta taxa va scoate Craiova din hartile turistice.

 66. cobra said:

  Pai inseamna ca eu daca vreau sa vin din Severin in Craiova , mai intai sun o cunostinta din Craiova pe care o rog sa-mi cumpere o vinieta sa mi-a trimita prin posta , o pun in geam si intru in Craiova , ca altfel , cand opresc sa o cumpar ma taxeaza comunitarii ???

 67. taxa de tranzit said:

  Eu propun “luminatilor” de la primarie si o taxa de tranzit!!!!! Vrei sa treci prin Craiova sau pe langa PLATESTI TAXA! In felul acesta daca teci prin Craiova si opresti sa te p…. nu mai risti sa iei 2 milioane amenda pentru rovigneta… 🙂 Si ar fi si mai multi bani!

 68. pt 71. said:

  Taxa de parcare este un lucru bun. Modalitatea de incasare este tampita. Dar intr-un fel, ai dreptate: nu trebuie sa formulam probleme pentru ca intotdeauna se gasesc cele mai cretine solutii :))

 69. Ramses said:

  Acesti oameni care vin cu asemenea idei sau propuneri ,au o mare frustrare sau nu le mai da sotia ceva dulce acasa seara sau au urcat deja jucariile in pod . Deci,cum sa mai platesc eu inca o data aceste taxe frate si pe deasupra ca nu sunt parcari indeajuns ,ce ai visat manene noapte trecuta ? trezeste-te mai oligofrenule. Fa asta pt masinile straine ,care sunt in tranzit ,nu pt noi ca nu mi-ai oferit mie vre-o parcare etajata ca in occident !

 70. cineva said:

  Cum poti obliga pe cineva care este in tranzit prin Craiova sa isi lipeasca vigneta pe parbriz ??
  pai daca trece prin 5 orase nu mai are omul loc sa vada prin parbriz sau trebuie la iesire din oras sa opreascxa sa razuie vigneta :))
  rau am ajuns

 71. NEWSTED said:

  DOAR NISTE MINTI CRETINE POT G1ANDI ASA CEVA.PAI IA O TAXA PENTRU CE? NORMAL AR FI SA6TI OFERE CEVA PENTRU TAXA AIA, ASA CUM E PE LA ALTII. ASTA E DOAR O TAXA DE SMECHER. EU O SA VIN IN TARA LUNA VIITOARE SI NU O PLATESC. SA VAD CE-MI FAC.

 72. f1 said:

  mi se pare un pic anormal sau un pic fara logica.Daca esti in tranzit prin Craiova si opresti sa iti iei un hamburger sau altceva adica parasesti incinta masini , de ce trebuie sa platesti ptr o zi taxa? Daca vi din strainatate sau esti in tranzit si ajungi noaptea si poate habar nu ai ca trebuie platita taxa de ce sa iti dea amenda?Si multe altele.Daca vor sa adune bani la buget de ce nu fac parcari cu plata in zonele aglomerate cu tonomat nu cu bilete care ti le baga aia pe gat cum ereau inainte sau ca in tarile occidentale si de fapt peste tot in lume si iti platesti parcare atat cat stai . Ceva nu este in regula.Sau ce o sa faca o sa puna bariere ca in Constanta

 73. oltenasul said:

  Somnul natiunii naste monstrii!!!!
  Numai niste idioti pot sa puna taxe pe parcare care nu e parcare!!!
  Ii platim din banii nostri ca sa scoata idiotenii!!!
  Daca fiecare localitate isi pune o astfel de taxa si trebuie sa ajungi la Iasi din Timisoara … cate astfel de taxe platesti????
  Unde sunt aparatele de taxat la fiecare parcare asa cum e in tarile civilizate???
  Cand va scapa tara asta de IDIOTI????

 74. obama bin laden said:

  sa puna boul ala de marinica puta mica bariere la intrarile in cariova cum a pus mazare la statiunea de fitze mamaia, cei care vin in tranzit nu stiu de taxa asta de rahat sa si ia comunitarii sistem infornmatic sa verifice nr de inmatriculare dak are platita taxa nu sa mi tapetez eu parbrizu cu viniete

 75. trotineta Fraud said:

  “… parcărilor auto aflate pe domeniul public sau privat …”?!!! astia parca fac glume pentru Divertis: “guvernul in graba lui de a privatiza, a inceput sa privatizeze si firmele private”! :)))

 76. Aha said:

  Ma asteptam sa aud de la alesi o chestie de genul “de luna viitoare, fara taxa suplimentara, este obligatorie inmatricularea tuturor autoturismelor cu numere de Bulgaria. Prin aceasta vom aduce bani la buget iar masinile vor fi obligatoriu verificate la RAR.”. Oare mintile luminate or citi pe aici ?

 77. dana said:

  alo….ducetiva la aia care tin masinile in CRAIOVITA la Kaufland in parcare,luati de la ei taxe .chiar nu vede nimeni masinile alea din parcarea aia,ocupa tot spatiu ala,nu ai unde sa parchez de ei .va spun asta a suta oara .aloooooo primaria smecherilor ,voi aveti un handicap

 78. paliu said:

  foarte bine…….pana acum va plangeati k parcheaza toate bulg.si toate englezoaicele……. ………..foarte bine sper sa se aplice cat mai curand

 79. caiac said:

  am si eu o nelamurire: pana acum plateam taxa de parcare odata cu impozitu pe cara puteam sa il platim pana la sfarsitul anului, acum eu ce fac daca nu am bani pana in decembrie sa platesc ,.. incasez amenzi ca nu am platit parcarea? sau pot sa platesc separat parcarea acum si impozitu mai tarziu ? sau prin vineta asta forteaza platirea mai devreme a impozitului?

 80. mircea said:

  sunt 300 de orase in romania, in fiecare sa bage vinieta sa lipesc 300 de abtipilduri in geam si o sa mai vad o p.ula …ca doar in jos o sa ma mai pot uita….

 81. !!! said:

  taxa asta trebuia sa fie DOAR pt nr straine!!! ia puneti poza lui dinica asta, sa stim pe cine trebuie sa .. taxam cand il prindem.

 82. anti-PD-L said:

  Asta au votat retardatii de craioveni,acum asta au!daca atat i-a dus capu acum sa taca dracu dn gura!astia sunt oamenii lui Bashila pe care i-au pupat in cur!acum sa plateasca tot!romanilor le trebuie guniaoe portocalii care sa l violeze portofelele si tot nu se invata minte!vai mortii vostrii!sa nu mai comentati cand pun astia taxe si pe aerul pe care il respirati!

 83. psycho24 said:

  o cretinitate mai mare decat cea regurgitata de desteptu’ asta de reporter (pe care il futegrija din cand in cand ca de ce nu merg radarele fixe) cum ca chiar si cei care au platit taxa de parcare sunt pasibili de amenda ..nu am intalnit.Pai daca prostii astia din consiliul local aveau de gand sa scoata vignete de ce vii mami lor nu au facut-o pana in termenul scadent al impozitelor si fiecare isi lua vigneta .Acum trebuie sa ma inghesui pe la adm. financiara ca precis dau unii in disperare si dorm acolo sa isi ia vigneta cum numai in Romanica rahatilor astora portocalii se poate intampla.Dinica …dute tata!

 84. leo said:

  sa va ia dracu pe toti cei din primarie de hoti mercenari si legionari la puscarie cu voi toti!!!! HUOOOO……

 85. vand roviniete false said:

  la juma de pret cu banii optinuti cumparam pusti cu vopsea sa vopsim primaria

 86. cornel said:

  absurditatea mai mare ca asta nici ca am intalnit, deci cum ca sa platesc vigneta inseamna ca trebuie sa opresc dar nu pot opri ca nu am vigneta in geam si primesc amenda, deci ar trebui sa o platesc din mers … de asemenea si ca sa imi iau vigneta de la adminestratia financiara o sa trebuiasca sa opresc si cat timp stau la coada risc sa primesc amenda … sunt penibili consilierilor

 87. rusinica said:

  ma nene … eu vazui aici ca sunt scutiti si ,, eroii de la revolutie ” …Care mama dracu de revolutie ??? ca eu pe toti care ii stiu sunt numai lingai … ca oamenii seriosi au facut ce au facut in zilele alea si au stat in banca lor … si acum tot lingaii aia la care nu le-a placut munca sunt scutiti de taxe .. nu e de ajuns ca ia niste bani nemunciti si si-au facut o gramada de magazine si alte alea ???.. sa le fie rusine astora de la primarie …

 88. manivela said:

  Ba hanticapatilor din Primaria Craiova ,pardon UAT Craiova, ce benficiati de ASISTATII SOCIAL (A SE CITI CONSILIERII SULII) ce nu stiu pe ce lume traiesc si ca niste bulangii ascult si voteaza ce le spune Marinica Cacaciosul, ce in haita jecmaniti pe cei cu punga goala. Ce ba aia de la justitie ce reprezinta mizeria morala a societatii rominesti, de ce teapa lui Dracula nu platesc haraciul catre Inalta poarta a Cetatii Baniei ? Ca isi plimba bucile cu masinile statului si pe banii pulimii ce plateste zeci de biruri . Aia de la SPP (serviciul public al pindarilor ) ce pazesc bucile mafiei ce imbraca forma gunoaielor din institutiile statului de ce nu platesc haraciul ca nu au 4 coaie? Ba nemernicilor pai daca merg la oras uite asa de al dracu sa vad cum se scufunda Craiova in ,,bunastare” la ce pixul meu sa platesc stanoaga cailor putere de sub capota, cind eu nu gasesc stanoage sa-mi priponesc cai putere? Ba mintea voastra odihnita a celor din UAT Craiova beasa numai timpenii , probabil atit va duce singurul neuron ce va habiteaza mansardassinteti niste cacanari.

 89. Claudiu said:

  CAT MAI RABDAM MAI FRATILOR??? PANA CAND??? NU SE MAI POATE!!! UNDE PASTELE MASII SA PARCAM CAND NICI LOCURI DE PARCARE NU SUNT?! CATE TAXE SI IMPOZITE SA MAI PLATIM?! PLATIM ODATA CU IMPOZITUL TAXA DE PARCARE – ASTA CE VREA SA MAI FIE?! EU ZIC SA IESIM DRECULUI IN STRADA SI SA TERMINAM CU DOBITOCII ASTEA ODATA!!! NUMAI STATI IN CASA – TREZITI-VA!!! PAI PANA CAND?!

 90. Claudiu said:

  BAI DOBITOCILOR DE EDILI GANDITI-VA CA OM FI NOI “PROSTI” CA VA RABDAM DAR NE-A CAM AJUNS “CUTITUL LA OS” SI SA NU DEA DUMNEZEU CEL SFANT SA VREM CAPETELE VOASTRE “CA SA TRAIM BINE” CA ATUNCI NICI DRACU NU VA MAI SCAPA!!! AVEM EXPERIENTA UNEI REVOLUTII FURATE!!! DE DATA ASTA VA LUAM CAPUL LA TOTI!!! PASTELE MAMII VOASTRE DE NETREMNICI!!!

 91. MANIVELA said:

  Stimate Claudiu matale te vaieti ca nu iasa prostimea in strada sa protesteze. Bun, stai matale un pic sa anunte un pacalici ca nu stiu pe ce strada se da pomana la Pulime. Sa vezi atunci cum iasa de la cel cu tita in gura pina la cel cu barba sura , sa ia ceva d-ale burtii sau mai ales d-ale gurii. Sa vezi atunci pupaturi de buci , multamiri si blagosloveli ale celor ce da pulimii pomana. La ce dracu sa iese in strada ca multi zic: lasa ba dai in portocala mea bine la face , dai dracu sa le ia si pielea dupa ei. Sti vorba aia: N-ai masina ti-e necaz ai masina ai necaz, mai Claudiu taichii.

 92. FANE said:

  ASTI PUTEAU SA NE CEARA SI UN MILION CINE-I OPRESTE PE ASTIA SA RIDICE MANA LA O PROSTIE PE CE CRRITERII SAU BAZAT EI DE AU AJUNS LA CONCLUZIA CA TREBUIE SA PLATIM DOAR 400 DE MII DE MASINA

 93. handicarpati said:

  cica vin 4 milioane de biciclete portocalii! hai romani, fiti sclavi inca 4 ani pt o bicicla. faceti din nou orasul portocaliu.

 94. cosmin said:

  asa meritati astia cu pdl si basescu va meritati soarta, mai bine comunist decat pdlist, platesti parca si tu nu ai parcari amenajate si cu paza, daca imi sparg maina cine plateste marinica p—- micasi sunt o gramada de argumente contra jos pdl

 95. Andi said:

  Primar incompetent ca al nostru nu cred ca mai exista in Romania.. Marinica du-te tata si te culca ca nu esti bun de nimic. Cum sa ceri taxa pentru parcare cand nu exista parcari? Mai ales in centru nu ai unde sa parchezi. Daca eu parchez in dreptul indicatorului “stationarea interzisa” nu are cum sa-mi dea amenda ca nu am vinieta pentru ca nu ocup unul dintre multele locuri de parcare din Craiova…..

 96. mda said:

  nu taxa este rea in sine ci modul de verificare a ei,anume cu acele abtibilde menite sa genereze venituri nemeritate traduse in amenzi …. pentru cei care au masinile inmatriculate in romania nu trebuie sa se recurga la astfel de ordinarii…..daca veti da curs unor asemenea aberatii veti pierde si voi sa fiti siguri pentru ca rabdarea cetateanului are un sfarsit in fata a atator legi aberante si tampite facute de toti cretinii cu 4 clase ….

 97. danciulescu said:

  noi suntem de vina daca nu ne opunem asa o sa ne ia taxa si pentru ca ai curaj sa mergi pe jos pe trotoarele primariei care tot cu banii nostrii sunt facute

 98. Adi said:

  Solutia e simpla !!! Dupa ce parcati(doar in locurile legale) DEMONTATI PLACUTELE CU NUMERELE DE INMATRICULARE!!!!!!

  Dc dati numerele jos nu mai pot sa va amendeze decat dc va pandesc cand veniti la masina si nici sa va ridice masina nu au dreptul deoarece este parcat legal…Eu unul asa am sa fac cand tranzitez Craiova,dau numerele jos dupa ce parchez masina si pot sa isi bage taxa asta unde vor!!!!

 99. July said:

  Taxa asta ar trebui sa fie doar pentru bozgori. Sa plateasca din urma, de cand au inceput sa parcheze strabunii lor in Romanica

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 27 aprilie 2011

Actualitate

» Handbal – S-au stabilit adversarele României din preliminariile CE feminin din 2012
» Fotbal – FC Vaslui – Universitatea Craiova, scor 2-1, în etapa a 29-a din Liga I
» Investiţii de 663,8 milioane lei în infrastructura de mediu şi gospodărirea apelor
» Numirea lui Marian Petre în conducerea Poliţiei din cadrul Eulex stârneşte reacţii vehemente în Kosovo
» Senatul a respins transformarea Craiovei în oraş-martir
» Plăţile pentru proiectul în care era implicată soţia lui Botiş au fost suspendate
» Gorjenii preferă să plătească abonamentul la cablu decât taxa pe gunoi
» Schimbări în conducerea CIA
» Reparaţii de mântuială
» 17.000 de lei – prima de casare în „Rabla“ pentru tractoare 2011
» China depăşeşte SUA în cinci ani
» Primarul din Fărcăşeşti, trimis în judecată
» Vor tinerii în EYP?
» VIP-urile nu vor scăpa de controalele de identitate la nunta regală de la Londra
» „Înveţi să te autodepăşeşti“
» Micii Sanitari
» Curs de formare
» Training în Grecia
» 9-15 mai, Turneul European AEV

Local

» Arestaţi pentru clonare de carduri
» Craiovenii, victimele câinilor fără stăpân
» Ajutoare pentru nevoiaşi, la Slatina
» S-a aruncat de la balcon în prima zi de Paşti
» Şase răniţi în accident la Potelu
» Fetiţa de etnie romă scoasă afară de la ore câştigă din nou în instanţă
» Vinieta de parcare devine obligatorie
» Scurte ştiri
» Maşini de lux furate din Italia depistate în Mehedinţi
» Născuţi de Paşte
» Premii pentru participanţii la Olimpiada de limba română
» Ford, în vacanţă până pe 2 mai
» Primăria cumpără şi demolează

Dolj

» Lumina ochilor

Gorj

» Avram se consideră nevinovat
» Zeci de locuri de muncă, disponibile
» Boc, aşteptat la Târgu Jiu
» S-au sinucis de Înviere

Sport

» CSS Târgu Jiu, bronz la U 14
» Energia, test dificil la Timişoara
» El Clasico, episodul 3
» „Găzarii“, în ascensiune
» Cristi Chivu, pe lista de cumpărături a napoletanilor
» Alro n-a găsit golul cu Arieşul
» Grigoraş: Sper să facem o surpriză cu Steaua
» Ştiinţa moare, dar nu se predă

Bani & Afaceri

» Primăria se gândeşte să mărească impozitele

Magazin

» O minte sclipitoare
» Eticheta care îngraşă
» Scurte ştiri
» Horoscop

Top