11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNu faceţi excese la masa de Paşte!

Nu faceţi excese la masa de Paşte!

Indigestiile, colicile abdominale, balonările, arsurile gastrice, mahmureala, pancreatitele sunt frecvente de Paşte. Puţină lume ştie însă că nu doar consumul fără măsură de băuturi alcoolice şi excesul de alimente grase sunt vinovate de aceste probleme de sănătate, ci şi combinarea neinspirată a anumitor alimente, chiar dacă sunt consumate în cantităţi mici. Carnea este bine să fie pregătită fără adaos de grăsime, la grătar sau la cuptor, fără să fie rumenită în exces. Garnitura este, de asemenea, importantă. „Friptura de miel sau de porc trebuie consumată în cantităţi moderate, alături de garnituri de legume: broccoli, fasole verde, varză, salate şi mai puţin cu garnituri de cartofi, orez sau paste“, susţine dr. Narcisa Dinică, de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj. Nici garnitura de legume nu trebuie pregătită prin prăjire în grăsime, ci la gril sau pe grătar. Ouăle nu trebuie consumate în exces. Medicii spun că nu trebuie să mâncaţi mai mult de două ouă pe zi, din cauza conţinutului crescut în colesterol, iar asocierea lor cu diferite legume de sezon le face mai digerabile. Dulciurile cu creme trebuie consumate cu prudenţă, pentru că au un conţinut ridicat de grăsimi, dar şi de zaharuri. Sunt recomandate, în schimb, în porţii mici, fructele, de preferinţă a fi consumate cu cel puţin o jumătate de oră înainte sau după o masă principală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU