12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFruntaşi la Concursul naţional de chimie

Fruntaşi la Concursul naţional de chimie

Anul acesta, elevii doljeni care au participat la Concursul naţional de chimie „Petru Poni“ au obţinut jumătate din locurile I

În perioada 18-21 aprilie, Craiova a fost gazda celei de-a doua ediţii a Concursului naţional de chimie „Petru Poni“, la care au participat 182 de elevi din 35 de judeţe ale ţării. „Pentru toţi elevii participanţi a fost o încercare, mai ales că au preferat să-şi petreacă o parte din vacanţă la Craiova, luând parte la acest concurs naţional. Pentru premianţi, mulţumirea este însă cu atât mai mai mare“, a declarat Mihaela Moţăţeanu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Din Dolj au participat şase elevi. Doi dintre aceştia au obţinut premiul I, iar unu a luat menţiune. „Premiul I a fost obţinut de Iulia Elena Colţa, elevă în clasa a IX-a la Grupul Şcolar de Transporturi Auto, şi de Claudia Alexandra Mic, elevă în clasa a XI-a la aceeaşi unitate de învăţământ“, a adăugat Mihaela Moţăţeanu. Menţiunea a fost obţinută de Anca Voinea, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu“.

„Nu este uşor să obţii premiul I, dar cu multă muncă poţi reuşi acest lucru“

Pentru a reuşi această performanţă, elevele au petrecut ore-n şir în laboratorul de chimie şi au învăţat zile de-a rândul. „M-am pregătit foarte mult pentru acest concurs, iar acest premiu este cea mai mare realizare a mea. Am ales să particip la acest concurs pentru că-mi place chimia. Când voi finaliza liceul, am ales să urmez facultatea de medicină sau pe cea de farmacie. Nu ştiu încă dacă în România sau în străinătate“, a declarat Iulia Elena Colţa, care şi-a descoperit pasiunea pentru chimie în clasa a VII-a, datorită profesorului său de chimie de la acea vreme.
În ceea ce priveşte premianta la clasa a XI-a, aceasta şi-a descoperit pasiunea datorită surorii ei şi este o obişnuită a podiumului la acest concurs.
„Anul trecut am obţinut tot primul loc. Nu este uşor să obţii premiul I, dar cu multă muncă poţi reuşi acest lucru. Pasiunea pentru chimie mi-a fost inspirată de sora mea mai mare, care anul trecut a obţinut locul I la acest concurs, la clasa a XI-a“, a declarat Claudia Alexandra Mic, care a explicat că atât ea, cât şi sora ei intenţionează să urmeze Facultatea de Farmacie din Craiova. 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII