17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSuspendare pentru doctoriţa Valentina Goga

Suspendare pentru doctoriţa Valentina Goga

http:http://www.youtube.com/watch?v=frGU4-ssZg4
Doctoriţa Valentina Goga, fost medic în cadrul Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă de la Casa de Pensii Dolj, condamnată în februarie 2010 de Tribunalul Dolj la trei ani de închisoare pentru luare de mită, a scăpat deocamdată de puşcărie. Curtea de Apel Timişoara a hotărât ieri suspendarea pedepsei aplicate de judecătorii doljeni, însă sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).
Pe 25 septembrie 2009, Ion Prodan, un doljean suferind de TBC, a sesizat poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Dolj că i-a fost cerută şpagă pentru a obţine pensionarea pe caz de boală. Doctoriţa indicată de Prodan era Valentina Goga, medic în Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din cadrul Casei de Pensii Dolj.
Poliţiştii doljeni au organizat un flagrant, banii marcaţi (500 de lei) fiindu-i înmânaţi de denunţător doctoriţei Goga pe 30 septembrie, în cabinetul acesteia de la Policlinica Spitalului Municipal „Filantropia“.

La Craiova executare, la Timişoara suspendare

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus la începutul lunii octombrie 2009 trimiterea în judecată a inculpatei pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, iar în februarie 2010 instanţa s-a pronunţat.
Judecătorii Tribunalului Dolj au găsit-o vinovată pe inculpată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită şi au condamnat-o la trei ani de închisoare cu executare. În plus, instanţa i-a interzis doctoriţiei dreptul de a îndeplini funcţia de medic expert în medicina muncii, atât în instituţiile statului, cât şi în cele private.  
Procurorii şi inculpata au atacat cu apel sentinţa, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe 18 mai 2010. Instanţa nu s-a pronunţat, pentru că Valentina Goga a făcut o cerere de strămutare a dosarului, cerere admisă de ÎCCJ pe 19 noiembrie. Dosarul în care este judecată Valentina Goga a ajuns pe rolul Curţii de Apel Timişoara în decembrie, iar ieri instanţa s-a pronunţat. Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Timişoara, instanţa a admis apelul inculpatei şi a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Procurorii şi inculpata au posibilitatea să facă recurs la ÎCCJ, Instanţa Supremă fiind cea care poate da o hotărâre definitivă în dosarul de corupţie în care este judecată Valentina Goga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII