10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMorega îşi primeşte sentinţa după Paşte

Morega îşi primeşte sentinţa după Paşte

Dosarul în care deputatul de Gorj, Dan Ilie Morega, este judecat pentru dare de mită a rămas în pronunţare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Parlamentarul va afla decizia magistraţilor pe 3 mai, când în faţa judecătorilor se va afla şi celălalt inculpat, fostul ministru al muncii, Paul Anton Păcuraru, judecat pentru luare de mită.
Cei doi au fost trimişi în judecată în anul 2008 pentru fapte petrecute în 2007, când ambii ocupau funcţii-cheie în conducerea unor companii ale statului, respectiv în administraţia publică centrală.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Dan Ilie Morega i-a promis în 2007 lui Paul Păcuraru, la vremea respectivă ministrul muncii, familiei şi egalităţii de şanse, că îl va sprijini pe fiul acestuia să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale.

Judecat şi în dosarul „Bani pentru partid“

Odrasla lui Paul Păcuraru ar fi urmat să câştige contracte la societăţile comerciale Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, în condiţiile în care ministrul va numi în funcţia de inspector-şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj persoana indicată de Morega. Dan Ilie Morega era membru al Adunării Generale a Acţionarilor în cele trei companii aflate în subordinea Ministerului Economiei.
În urma înţelegerii dintre Morega şi ministrul muncii, favoritul lui Morega a fost numit inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, iar fiul lui Paul Păcuraru a depus o ofertă pentru a participa la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Rovinari.
În procesul în care sunt judecaţi Morega şi Păcuraru au fost audiaţi aproape 20 de martori, între care şi Octavian Graure, actualul director general al Complexului Energetic Turceni, şi fostul prefect de Gorj, Victor Banţa. Dan Ilie Morega mai este judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Bani pentru partid“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU