10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAcţiuni ecologice la Dobreţu

Acţiuni ecologice la Dobreţu

Este în plină desfăşurare, în comuna olteană Dobreţu, manifestarea „Săptămâna Verde“, complex de activităţi încadrat într-un proiect educaţional omonim conceput şi transpus în fapt, din 2010, de Asociaţia „Salvaţi Identitatea Satului“, în parteneriat cu Şcoala şi Primăria din Dobreţu, cu sprijinul tuturor elevilor şi profesorilor din localitate.
„Deseori suntem nedumeriţi în legătură cu poluarea excesivă. Încercăm să dăm vina pe unul şi pe altul, însă habar nu avem că noi participăm la distrugerea mediului. Având în vedere faptul că mediul este afectat prin acţiunea umană pe două căi principale, prin poluare şi prin activităţi distructive pentru echilibrul ecologic, precum eliminarea anumitor specii şi despăduririle, anul acesta ne-am propus, pe lângă activităţile pe care le-am desfăşurat anul trecut (plantarea şi ecologizarea anumitor areale din Dobreţu), o şi mai intensă informare a locuitorilor privind necesitatea menţinerii curăţeniei, importanţa plantării arborilor pe pantele aflate într-o evidentă stare de eroziune a solului, construirea unor adăposturi pentru păsările sălbatice“, a afirmat profesorul Iulian Viorel Călugăru, preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Identitatea Satului“. La rândul său, primarul localităţii, Radu Marian, se declară extrem de mulţumit, în numele colectivităţii pe care o reprezintă, de natura şi de calitatea demersului Asociaţiei. „Dacă avem grijă să nu mai aruncăm gunoaiele şi hârtiile pe jos, poate că şi ceilalţi ne vor urma exemplul, iar în felul acesta începem uşor, uşor să ocrotim mediul nostru natural. Trebuie să fim conştienţi de faptul că această situaţie se va moşteni, iar dacă noi lăsăm urme, celorlalţi le va fi greu să le şteargă. De aceea este nevoie să ne alăturăm forţele şi să ocrotim pe cât posibil acest mediu în care trăim“, a spus Radu Marian.
Campania „Săptămâna Verde“, demarată sub sloganul „Natura are nevoie de Noi pentru că Noi avem nevoie de Natură“ şi ajunsă la ediţia a II-a, se încheie astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS