17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajaţii Spitalului Sadu, redistribuiţi

Angajaţii Spitalului Sadu, redistribuiţi

În afara personalului TESA, a cărui soartă este încă incertă, ceilalţi 81 de angajaţi ai Spitalului Bumbeşti-Jiu (Sadu) au fost redistribuiţi la alte unităţi medicale din judeţ

Dintre cei 81 de angajaţi ai Spitalului Bumbeşti-Jiu, 57 au fost redistribuiţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Printre aceştia sunt cinci medici, 34 de asistenţi medicali şi zece infirmiere. La Spitalul Târgu Cărbuneşti au fost redistribuiţi opt angajaţi, inclusiv doctorul Damian Diţescu, fostul manager al unităţii medicale desfiinţate de Ministerul Sănătăţii, şi pediatrul Mihaela Bocanu, fostul director medical. La unitatea medicală din Rovinari vor lucra şase foşti angajaţi de la Sadu, la Novaci – doar unul, la Sanatoriul TBC de la Dobriţa au fost redistribuite trei persoane, iar la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj – şase. „Toţi angajaţii de la Spitalul Sadu care ar fi trebuit redistribuiţi vor avea un loc de muncă tot în sistemul sanitar. Cei mai mulţi vor fi la Spitalul Judeţean Târgu Jiu“, a spus Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

În mai o să se ştie care va fi soarta Spitalului Sadu

Din păcate, nu se ştie care va fi soarta celor 23 de angajaţi TESA. Mulţi dintre aceştia se apropie de vârsta pensionării şi nu ştiu unde şi-ar mai putea găsi alt loc de muncă.
Potrivit autorităţilor, este foarte probabil ca aceştia să fie trimişi în şomaj. Marius Boeriu, directorul DSP Gorj, a declarat că abia în luna mai se va şti concret care va fi soarta Spitalului Sadu şi dacă Ministerul Sănătăţii îşi va da avizul ca unitatea sanitară să devină secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. „Din câte ştiu eu, se pare că ar exista un acord de fond ca Spitalul de la Sadu să devină secţie a Spitalului Judeţean. Abia la începutul lunii mai vom afla ce se va mai întâmpla. Până una-alta, ne bucurăm că toată lumea a fost redistribuită. Personalul TESA nu intră în atribuţiile Ministerului Sănătăţii“, a afirmat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj. „Dacă nu se va găsi o soluţie, vom da Ministerul Sănătăţii în judecată. Este şi aceasta o cale de atac şi vom parcurge paşii prevăzuţi de legislaţie pentru anularea actului de desfiinţare a spitalului. Deocamdată, aşteptăm răspunsul la varianta funcţionării ca secţie externă“, a spus Constantin Bobaru, primarul localităţii Bumbeşti-Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS