16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDescinderi în clanul lui Emilian Ştefan

Descinderi în clanul lui Emilian Ştefan

Peste 90 de poliţişti, ofiţeri de la Crimă Organizată şi jandarmi, au descins ieri-dimineaţă în zece locuinţe şi sedii de firmă din Drobeta Turnu Severin, fiind percheziţionate de forţele de ordine.
Descinderile au avut scopul de a descoperi noi probe care îl vizează pe Emilian Ştefan, antrenorul de karate al lui Nuţu Cămătaru. De asemenea, procurorii caută cinci persoane, membre ale grupului lui Emilian Ştefan.
Pe numele lui Emilian Ştefan şi ale membrilor grupării pe care o conducea există şapte capete de acuzare. Gruparea este cunoscută pentru cruzimea ieşită din comun de care dădeau dovadă faţă de victime, spun anchetatorii.

Descinderi în Târgu Jiu şi Bucureşti

Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, comisar-şef Silviu Văcaru, a declarat că lucrătorii BCCO, coordonaţi de procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, au descins în 14 imobile din Bucureşti, Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin.
„Au fost făcute zece percheziţii în Drobeta Turnu Severin şi câte două la Târgu Jiu şi Bucureşti. Sunt căutate înscrisuri, sume de bani şi orice fel de probă care să aibă legătură cu cazul în care au fost arestate două persoane într-un dosar de şantaj şi cămătărie“, a declarat comisarul-şef Silviu Văcaru.
Potrivit sursei citate, şase persoane, două din Gorj şi patru din Mehedinţi, care ar avea legături cu membrii grupării infracţionale din care face parte şi Emilian Ştefan, senseiul lui Nuţu Cămătaru, sunt audiate de procurorii DIICOT. De asemenea, procurorii îl caută şi pe Gigi Epuran, zis Mocanu, alt membru al clanului Ştefan. „Au fost emise şase mandate de aducere. Este vorba de şase persoane care sunt cercetate pentru infracţiuni cu violenţă şi şantaj“, a mai spus şeful BCCO Craiova.
Potrivit anchetatorilor, pe 15 septembrie 2010, ofiţeri din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate (SCCO) Mehedinţi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Emilian Ştefan şi alte persoane s-au constituit într-un grup organizat ce are drept scop obţinerea prin ameninţare şi lipsire de libertate a diverse sume de bani şi bijuterii. În urma investigaţiilor, au fost identificate câteva părţi vătămate care au declarat că au fost deposedate de diverse sume de bani de către membrii grupului.
Emilian Ştefan a fost arestat pe 19 martie pentru constituirea unui grup infracţional care avea ca scop obţinerea de bani prin ameninţări şi exercitare de violenţă, cămătărie, dar şi şantaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII