Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Clasa pregătitoare nu se va face de două ori

Părinţii nu trebuie să-şi facă griji că micuţii lor ar putea să facă de două ori clasa pregătitoare, în urma introducerii acesteia în învăţământul primar. „Copiii de şase ani care, în anul şcolar 2011 – 2012, vor fi înscrişi la grădiniţă, în grupa pregătitoare, în anul şcolar 2012 – 2013 vor fi înscrişi în clasa I“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Copiii de cinci ani, care în anul şcolar viitor vor fi înscrişi la grădiniţă în grupa mare, în anul şcolar 2012 – 2013 vor fi înscrişi în clasa pregătitoare.
• Andreea Horcone

Conductă reparată după sesizarea GdS

Locuitorii blocului G2 din cartierul Lăpuş din Craiova au scăpat de apa care se scurgea de luni bune pe lângă imobil şi care formase un lac în toată regula. În urma sesizării apărute în numărul de luni al GdS, angajaţii Companiei de Apă au remediat problema până la prânz.
„Ne obişnuiserăm deja cu broscuţele de pe lac. De dimineaţă a venit însă o echipă şi a reparat defecţiunea“, a spus Maria P., locatară. „M-am uitat în registre şi o astfel de sesizare nu ajunsese până acum la noi, drept dovadă că am remediat problema imediat ce am fost înştiinţaţi. Nu ne permitem pierderi de apă“, a spus Doru Buruiană, directorul Companiei de Apă „Oltenia“.
• Marian Apipie

Sesiuni de informare pentru angajatori

În următoarea perioadă, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj se vor întâlni cu agenţii economici din judeţ pentru a-i informa cu privire la modificările legislative privind securitatea şi sănătatea în muncă, precum şi la relaţiile de muncă (carnete de muncă, vechimea în muncă şi registrul general de evidenţa salariaţilor). De asemenea, vor fi discutate propunerile de modificare a Codului Muncii, precum şi la legislaţia din domeniul.
„Întâlniri similare au fost deja organizate cu angajatori din Craiova, Băileşti, Filiaşi, Dăbuleni, Segarcea, precum şi din comunele Pleniţa, Unirea, Călăraşi şi Siliştea Crucii“, a declarat Cătălin Mohora, inspectorul-şef al ITM Dolj.
• Andreea Horcone

Exit mobile version