16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO nouă şansă pentru un loc de muncă

O nouă şansă pentru un loc de muncă

Anual, aproximativ o mie de şomeri, care nu au reuşit să-şi găsească un loc de muncă, participă la cursuri de recalificare profesională

Orientarea către o slujbă pentru care nu au pregătire profesională, dar o pot face, este una dintre soluţiile pentru şomerii care nu reuşesc să îşi găsească un loc de muncă. Agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă organizează lunar diverse cursuri de recalificare profesională gratuit sau contra cost în cazul în care cursantul nu este şomer. Anual, apoximativ o mie de şomeri din judeţul Gorj participă la cursuri de reconversie profesională. De obicei, aceste cursuri se adresează persoanelor cu studii medii. Printre cele mai căutate cursuri se numără cele de lucrător în comerţ, ospătar, operator calculator, agent pază, zidar-pietrar-tencuitor, inspector resurse umane sau instalator instalaţii sanitare. Persoanele cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani sunt cele mai interesate de reconversia profesională şi sunt dispuse să-şi schimbe cariera, cei trecuţi de 45 de ani manifestând reţineri.

Cursurile ajută moralul

Reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj spun că persoanele care participă la cursurile de reconversie profesională devin optimiste. „Un curs îţi poate ridica moralul şi faci faţă mai bine schimbărilor. Cursurile sporesc şansele de a găsi un job într-un domeniu necunoscut“, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Gorj. Instituţia a organizat anul trecut 34 de cursuri de recalificare profesională, la care au participat 1.002 şomeri gorjeni. În urma acestor cursuri s-au angajat 414 persoane. „Pentru anul acesta, avem pregătite 46 de cursuri, la care vor participa 1.056 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Vor fi cursuri de recalificare în meseriile: cosmetician, bucătar, instalator instalaţii gaze, lucrător creşterea animalelor şi operator PC. Sunt pe listă mult mai multe. Detaliile se pot afla la sediul nostru“, a mai menţionat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Numărul şomerilor, în creştere

La sfârşitul lunii februarie, potrivit datelor furnizate de AJOFM Gorj, la nivelul judeţului, rata şomajului a fost de 9,59%, iar numărul şomerilor, de 14.771, în creştere comparativ cu luna ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII