10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal161 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

161 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Jandarmeria Română sărbătoreşte pe 3 aprilie 161 de ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, Ins­pec­to­ratul de Jandarmi Ju­deţean Mehedinţi a organizat o serie de activităţi. „Astăzi (ieri – n.r.), începând cu ora 14.00, se va desfăşura la Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier I aplicaţia tactică de co­o­perare cu tema: Acţiunea struc­turilor specializate de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi, Gru­pării de Jandarmi Mobile «Fra­­ţii Buzeşti» Craiova, Inspec­to­ra­tu­lui Judeţean al Po­li­ţi­ei de Fron­tieră şi Direcţiei Judeţene de Informaţii Mehedinţi, pentru capturarea sau nimici­rea unui grup infracţional înar­mat care a atacat elementele de dispozitiv de la Sistemul Hi­dro­energetic şi de Navigaţie Porţile de Fier I şi a pătruns în forţă în obiectiv“, a declarat Claudia Mendea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi.
La Ziua Porţilor Deschise, ac­tivitate programată pentru astăzi, sunt aş­tep­tate mai multe clase de elevi şi persoane care vor să cunoască misiunile şi atribuţiile jan­dar­mi­lor mehedinţeni. Cu această oca­zie, vor fi prezentate tehnica şi mijloacele logistice aflate în do­tarea celor care se află zi de zi în slujba cetăţenilor.
Mâine se va desfăşura şi un concurs de tir, la Poligonul de la Jidoştiţa, unde se vor întrece reprezentanţii mass-media locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS