Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Gorj
130 de locuri de muncă disponibile

Şomerii din Gorj au la dispoziţie aproximativ 130 de posturi vacante, lista lor fiind afişată la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Doar trei dintre acestea sunt pentru şomerii cu studii superioare. „În această săptămână, avem disponibile 129 de posturi vacante, dintre care trei sunt pentru absolvenţii de facultate. Persoanele interesate pot alege între posturile de consilier economic, director vânzări şi inginer în electroenergetică. Restul locurilor de muncă sunt pentru persoanele cu studii medii şi calificări profesionale, acestea putând opta pentru slujbe de lucrător gestionar, bucătar, barman etc.“, au precizat reprezentanţi ai AJOFM Gorj. La sfârşitul lunii februarie, potrivit datelor furnizate de AJOFM Gorj, la nivelul judeţului, rata şomajului a fost de 9,59%, iar numărul şomerilor, de 14.771, în creştere comparativ cu luna ianuarie.
• Mihaela Floroiu


Dolj
1.200 de kilograme de deşeuri ridicate de Salubritate

Campania de colectare a Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice (DEEE) de la societăţile comerciale şi populaţie, iniţiată trimestrial de Primăria Craiova, a dus la strângerea a 1.200 kg de astfel de deşeuri. Angajaţii de la SC Salubritate au adunat vineri DEEE-urile de la instituţii, printre care s-au numărat primăria şi Jandarmeria, în timp ce în weekend a fost rândul persoanelor fizice. „Am fost la toţi cei care ne-au solicitat, în scris sau telefonic. Am lucrat şi duminică, pentru că nu puteam să-i lăsăm pe oameni cu deşeurile la poartă. În total, s-au strâns 1.200 de kilograme, pe care le-am dus la baza de recepţie de la Oltmetal“, a precizat Dan Petre, director tehnic la SC Salubritate.
• Marian Apipie

Gorj
Preţuri mai mari la locuinţele ANL din Târgu Jiu

Cetăţenii din Târgu Jiu care stau în blocurile ANL îşi vor cumpăra locuinţele la un preţ mai mare decât cel stabilit iniţial. Preţul maxim care va fi plătit pentru un metru pătrat la o garsonieră sau apartament ANL va fi de 448 de euro. Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a declarat însă că preţul va mai scădea în funcţie de zone, dar nu foarte mult. La Târgu Jiu vor fi scoase la vânzare 275 de locuinţe ANL.
• Eugen Măruţă

Exit mobile version