10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRudele lui Bercea vor aurul înapoi

Rudele lui Bercea vor aurul înapoi

Aproximativ 20 de rude ale lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, s-au adunat ieri-dimineaţă în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru a cere procurorilor să le înapoieze aurul confiscat la percheziţiile făcute joi la Drăgăneşti-Olt. „Vrem să ne dea aurul înapoi pentru că a fost confiscat ilegal. Eu dormeam când au venit să facă percheziţii. M-am trezit cu mascaţii peste mine în casă. Le-am spus că acolo nu locuiesc eu, că este casa mamei, iar ei au zis că nu contează. Au luat tot ce au găsit, bani, bijuterii“, a spus Gheorghe Anghel, zis şi Felix, fratele lui Bercea.
Rudele interlopului spun că mascaţii le-au rupt salbele de la gât şi le-au smuls cerceii din urechi, în total fiind ridicat aproape un kilogram de aur. „Mascaţii au intrat peste noi în casă şi ne-au luat tot aurul. Ne-au luat cu forţa salbele de la gât şi ne-au smuls cerceii. Fetei mele i-au smuls salba de la gât. I-au rămas şi urme. Aurul era cumpărat din munca noastră. Nu aveau nici un drept să-l ridice. Am muncit câte şapte-opt ani prin Italia să strângem bani. Toţi banii pe care îi câştigam îi trimiteam mamei acasă să îi ţină, pentru că ne era frică să-i ducem la bancă. Nu plecăm de aici până nu recuperăm tot ce au luat poliţiştii“, a spus Lucreţia Anghel, sora lui Bercea.
Deşi rudele interlopului au stat mai bine de o oră în faţa Parchetului, nimeni nu a vrut să le primească. Dosarele în care Bercea şi ai săi sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani au fost preluate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. „Ca urmare a suspiciunilor emise în spaţiul public privind soluţionarea obiectivă a cauzelor, dosarele Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt având ca obiect comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani au fost preluate pentru finalizarea cercetărilor de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova în cursul săptămânii anterioare“, se precizează într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
14 locuinţe care aparţin lui Bercea şi fraţilor săi, din localităţile Drăgăneşti-Olt şi Slatina, au fost percheziţionate joi dimineaţă de forţele de ordine.
Oamenii legii au ridicat o importantă sumă de bani, dar şi bijuterii şi acte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII