5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimari cu puteri sporite

Primari cu puteri sporite

Ministrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş, a declarat sâmbătă, la Olăneşti-Vâlcea, că vrea să înainteze în zilele următoare guvernului proiectul de modificare a Legii administraţiei publice locale, în urma căruia primarii vor avea atribuţii asemănătoare cu ale şefilor de CJ.
„În zilele următoare, încercăm să înaintăm guvernului un proiect de modificare a Legii nr. 215/2001, privind statutul primarului. Dorim să introducem şi pentru primari acelaşi sistem pe care îl regăsim la nivelul preşedinţilor consiliilor judeţene, şi anume să dăm posibilitatea primarilor să conducă şedinţele de consiliu local şi, în acelaşi timp, să aibă şi drept de vot“, a spus Igaş. Potrivit ministrului, altă propunere se referă la consilierii locali.
„Învestirea consilierilor, atât la începutul mandatului, cât şi pe parcursul mandatului, atunci când se vacantează un post, să fie făcută prin hotărâre  judecătorească, şi nu prin votul consilierilor locali“, a precizat Igaş. Ministrul este de părere că astfel vor fi evitate blocajele, mai ales în cazurile în care urmează să fie ocupat un post vacantat în rândul consilierilor locali. Ministrul Traian Igaş, care a participat, sâmbătă, la Olăneşti, la o întâlnire cu prefecţii, a mai declarat că MAI va propune guvernului şi modificări la Legea nr. 340/2004 privind instituţia prefectului, printre acestea aflându-se reintroducerea funcţiei de secretar general al prefecturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU