18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal11 familii, evacuate pentru pasaj

11 familii, evacuate pentru pasaj

Două imobile din centrul Băniei au intrat recent în patrimoniul municipalităţii, mai mulţi craioveni urmând să fie evacuaţi.
Este vorba despre clădirile de la intersecţia străzii Arieş cu strada Eugeniu Carada, pe care primăria vrea să o lărgească. Unele dintre cele 11 familii de locatari şi-au părăsit deja căminele, iar celelalte vor primi notificările de evacuare. Craiovenii nevoiţi să-şi caute altă locuinţă primesc în total 750.000 de euro, conform expertizei de evaluare şi a hotărârilor consiliului local municipal prin care imobilele au fost declarate de utilitate publică. Cei nemulţumiţi de evaluare pot ataca în instanţă primăria pentru stabilirea altor despăgubiri, însă tot vor fi evacuaţi.
„Noi am intabulat deja dreptul de proprietate. Conform legii, vom trimite notificările de evacuare, însă până acum nu s-a decis când vor fi demolate clădirile“, a spus şeful Direcţiei juridice, Ovidiu Mischianu. Pasajul subteran este proiectat să preia traficul rutier din centrul Băniei pe relaţia bulevardul Carol I – strada Arieş pe sub intersecţiile străzii Arieş cu strada A.I. Cuza, respectiv cu Împăratul Traian. Investiţia este evaluată la 64 de milioane de lei, proiectul aflându-se în faza de evaluare tehnico-economică. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII