6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRestricţii de circulaţie în Craiova

Restricţii de circulaţie în Craiova

În afara închiderii străzii Amaradia, Primăria Craiova a hotărât vineri şi restricţiile de circulaţie impuse ca urmare a lucrărilor la pasajul suprateran din Valea Vlăicii

Circulaţia pe strada Amaradia a fost închisă de sâmbătă, 19 martie, pe porţiunea dintre intersecţiile cu străzile Doljului şi Constantin Brâncuşi. Lucrările pentru înlocuirea reţelelor de utilităţi au început deja. Circulaţia autobuzelor pe această stradă a fost deviată, însă conducerea RAT Craiova a uitat să-i anunţe şi pe călători, prin amplasarea unor anunţuri în staţii.
Tot sâmbătă, municipalitatea a făcut publică lista definitivă a restricţiilor de circulaţie impuse în municipiu din cauza lucrărilor la pasajul din Valea Vlăicii, stabilite abia în şedinţa de vineri a Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere. Aceste restricţii de circulaţie vor fi aplicate de miercuri, 23 martie, şi vor rămâne în vigoare pe toată durata lucrărilor.

Două giratorii noi

Prima dintre măsuri vizează închiderea temporară a circulaţiei pe bulevardul Nicolae Titulescu – tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Filantropia şi kilometrul 0 – şi pe Calea Bucureşti – tronsonul cuprins între kilometrul 0 şi intersecţia cu străzile Carol I, respectiv Arieş, pe perioada desfăşurării lucrărilor de realizare a pasajului suprateran. Pentru ocolirea acestei zone, se va institui circulaţia în ambele sensuri pe strada Constantin Brâncuşi, deci inclusiv pe tronsonul cuprins între străzile Amaradia şi Principatele Unite, unde este încă sens unic.
La intersecţia străzii Iancu Jianu cu bulevardul Nicolae Titulescu (zona Grădina Botanică) va fi amenajat un sens giratoriu provizoriu, presemnalizat cu indicatoarele corespunzătoare ce vor fi amplasate pe cele două străzi. Un al doilea sens giratoriu provizoriu va fi amenajat la intersecţia străzilor Brestei cu Unirii, Calea Bucureşti şi Ştefan cel Mare, informează un comunicat de sâmbătă al municipalităţii.

„Oprirea interzisă“
pe mai multe străzi

Vor fi amplasate indicatoare rutiere „Oprirea interzisă“ cu plăcuţe adiţionale pentru ridicarea autovehiculelor, pe străzile Constantin Brâncuşi, Ştefan cel Mare, Iancu Jianu, Principatele Unite, Filantropia, Brestei, Carol I, Arieş, M. Kogălniceanu, Şerban Vodă, Păcii şi Pelendava.
Pe strada Ştefan cel Mare, la intersecţia cu Principatele Unite, vor fi montate indicatoare cu semnificaţia „Interzis virajul la stânga“ şi „Obligatoriu înainte“. Un indicator de tipul „Interzis virajul la dreapta“ va fi amplasat pe strada Păltiniş, la intersecţia cu strada Principatele Unite, astfel că această din urmă stradă va avea sens unic pe toată lungimea sa.

Centrul rămâne închis în weekenduri

Strada Popa Şapcă şi strada A.I. Cuza, până la intersecţia cu strada Arieş, mai precis pe porţiunea de drum de la Colegiul Naţional „Carol I“ şi până la Universitate, rămân deschise circulaţiei pe timpul nopţii, dar se vor închide în weekenduri, mai precis de vinerea, de la ora 20.00, până lunea, la ora 6.00.
Strada Romul se va închide şi ea, la intersecţia cu strada A. I. Cuza, chiar lângă Primăria Craiova, urmând să fie amplasat un indicator „Accesul Interzis“ şi o plăcuţă adiţională „Cu excepţia riveranilor“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII