13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMegaconstruct bagă gaze în Pieleşti

Megaconstruct bagă gaze în Pieleşti

O nouă conductă de gaze va fi construită în apropiere de Craiova, mai exact în Pieleşti. Conducta va alimenta inclusiv viitorul spital de urgenţă care se va construi, precum şi cartierele de vile din zonă, a declarat primarul din Pieleşti, Dan Viorel Dică. Ministerul Economiei a organizat deja licitaţia, iar lucrările se vor realiza în parteneriat între o firmă privată şi Primăria Pieleşti şi vor începe anul acesta. „Licitaţia a fost câştigată de Megaconstruct Bucureşti, care va fi concesionarul conductei în parteneriat cu primăria. Firma suportă 60% din costurile conductei, iar noi – 40%. Megaconstruct va exploata conducta timp de 49 de ani, după care rămâne în administrarea noastră, a primăriei“, a declarat primarul Dică, pentru GdS. Valoarea totală a lucrării este de 4,7 milioane de lei (cu TVA). Administraţia locală va suporta partea sa de investiţie (circa 1,9 milioane de lei), iar banii provin dintr-un credit bancar, contractat de primărie de la CEC Bank. Firma care construieşte conducta va încheia contracte de furnizare a gazelor cu locuitorii din Pieleşti, cât şi cu cei din cartierele rezidenţiale din zonă. Conducta va fi alimentată direct din magistrala Romgaz, a afirmat primarul.

Se aşteaptă tarifele de racordare

Reprezentanţii Megaconstruct au confirmat investiţia de la Pieleşti şi au precizat că tarifele de distribuţie a gazelor naturale sunt cele stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Megaconstruct a declarat pentru GdS că, deşi există un acord de acces la magistrala Romgaz, nu există un tarif de racordare. „Atât societatea noastră, cât şi SNGN ROMGAZ SA MEDIAŞ au solicitat către ANRE prin numeroase adrese metodologia de calcul a acestui tarif de racordare, adrese la care nu s-a primit nici un răspuns până acum“, au declarat reprezentanţii Megaconstruct. Lucrările de execuţie vor demara în momentul în care se va stabili tariful de racordare şi se pot finaliza într-un an şi jumătate (deşi în contract sunt prevăzute 30 de luni), a explicat compania.

Cine este Megaconstruct

Potrivit site-ului Megaconstruct SA, acţionarul majoritar al companiei este The Nova Group Investment B.V. – o companie olandeză, care activează pe piaţa românească în mai multe domenii. Conform bilanţului contabil, Megaconstruct a avut în 2009 o cifră de afaceri de 12,46 milioane de lei şi un profit net de 194.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII