6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCămătari violenţi, încătuşaţi

Cămătari violenţi, încătuşaţi

http:http://www.youtube.com/watch?v=e03PVuCITro

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Craiova şi Mehedinţi, coordonaţi de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au prins, vineri seară, în Drobeta Turnu Severin, trei persoane suspectate de comiterea de infracţiuni extrem de violente, şantaj şi cămătărie. Acestea sunt Emilian Ştefan, de 53 de ani, zis Emil de la Viena, fiica sa, Sabrina Ştefan, şi Mugurel Constantin, de 34 de ani, toţi din Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, Emilian Ştefan este antrenorul personal de karate al lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, condamnat şi el pentru infracţiuni cu violenţă şi pentru crimă organizată.
Vineri, cei trei veniseră la Severin ca să recupereze o sumă de bani, iar maşina condusă de Sabrina Ştefan, un Seat Leon, a fost blocată şi oprită în trafic de către poliţişti.
În autoturismul cămătarilor, oamenii legii au descoperit „instrumentele“ de lucru ale acestora: 24 de cartuşe de calibrul 7,65 mm, un box, o sabie, o pereche de mănuşi căptuşite cu plumb, două bricege, un baston telescopic, trei ciocane, două săpăligi şi o lopată.
În plus, oamenii legii au descoperit o emblemă cu inscripţia „Poliţia“, două fişe din baza de date pentru evidenţa populaţiei, o pereche de cătuşe, 7.350 de euro şi 5.260 de lei, bijuterii şi diverse documente. Constantin era înarmat cu un pistol marca Star, calibrul 6,35, cu glonţ pe ţeavă şi alte patru gloanţe în încărcător.

Ameninţări şi bătăi cu ciocanele

Potrivit anchetatorilor, Emilian Ştefan este cunoscut drept un recuperator feroce, acesta obişnuind să îşi bată victimele cu ciocanul peste mâini şi picioare pentru a scoate bani de la ele. În alte cazuri îşi punea victimele să-şi sape gropile, iar când terminau le punea să-şi sune rudele ca să aducă banii ceruţi.
Poliţiştii craioveni de la Crimă Organizată au precizat că ancheta în acest caz a început în urmă cu câteva luni, iar până acum au fost identificate şase victime ale cămătarilor, toate din Mehedinţi, victime care, sub pretextul recuperării unor datorii inexistente, au fost sechestrate şi bătute de cămătari.
De altfel, vineri seară, o persoană care a fost sechestrată într-un WC şi bătută cu ciocanele peste picioare de Emilian Ştefan l-a recunoscut pe acesta din grup. O altă victimă a fost „convinsă“ să le dea 40.000 de euro cămătarilor sub ameninţarea pistolului şi a cuţitului.
Oamenii legii bănuiesc că numărul victimelor este mult mai mare, mai ales că Emilian Ştefan acţiona cel mai probabil în mai multe judeţe, printre care şi Mehedinţi, însă violenţa cămătarilor le-a făcut să nu depună plângeri împotriva lor.
„Este vorba despre persoane extrem de violente şi avem suspiciuni că activitatea lor infracţională nu s-a limitat la judeţul Mehedinţi. Aşteptăm ca şi alte persoane care au fost victimele inculpaţilor şi care nu au vorbit până acum să depună plângeri împotriva acestora“, a declarat şeful BCCO Craiova, comisarul-şef Silviu Văcaru.

 

Doi arestaţi din trei

Suspecţii au fost prezentaţi sâmbătă Tribunalului Mehedinţi, iar instanţa a emis pe numele lui Emilian Ştefan şi Mugurel Constantin mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi introducerea în ţară fără drept de arme. Sabrina Ştefan este cercetată în stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII