17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGeloşi pe procentele lui Solomon

Geloşi pe procentele lui Solomon

Scorul detaşat pe care Antonie Solomon l-ar obţine la alegerile pentru Primăria Craiova i-a luat prin surprindere pe principalii candidaţi la fotoliul de edil-şef al Băniei

Într-un sondaj realizat de Institutul de Sondaje şi Cercetări Sociologice din cadrul Universităţii din Craiova, Solomon este dorit primar de 60% dintre locuitorii oraşului. Pe locul doi, la o distanţă uriaşă, s-a clasat actualul viceprimar Mărinică Dincă, cu 6%, urmat îndeaproape de deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu şi de consilierul local PSD Gheorghe Nedelescu, ambii participând la competiţia internă din interiorul USL cu liberalii pentru a fi desemnat candidatul final. Dacă preşedintele PNL Dolj, Mihai Voicu, a declarat că nu comentează rezultatul sondajului, deoarece nu ştie despre ce e vorba, liderul PSD Ion Prioteasa a spus că rezultatele nu vor rămâne definitive. „După acest sondaj, noi ar trebui să plecăm acasă, să nu mai candideze nimeni. Nu pun la îndoială rezultatul sondajului, dar nu ne influenţează pentru că de acum vom vedea sondaje la fiecare două săptămâni. Mai e mult până la alegeri. Măcar ştim de unde pornim“, a spus Prioteasa. Şeful pesediştilor are toate motivele să nu înghită datele sondajului, deoarece Mihai Fifor, preşedintele PSD Craiova, promovat de el şi anunţat ca primul candidat oficial al PSD la Primăria Craiova, se zbate undeva sub marja de eroare, cu doar 0,7% dintre opţiunile de vot ale craiovenilor. Întrebat cum îşi explică acest lucru, Fifor a insistat că nu doreşte să comenteze.

Nedelescu: Aurică a făcut ceva pentru oraş

O altă candidată la competiţia din cadrul USL, liberala Cristina Calangiu, care este creditată cu 2,1%, a dat de înţeles că rezultatul nu reflectă realitatea. Pavel Badea, şi el candidat liberal, a spus că sunt „mari doze de necredibilitate“ şi că nu ştie ce rezultat ar fi obţinut, deoarece nu a fost inclus în sondaj. „Nu-mi sună deloc bine rezultatele“, a spus şi deputatul liberal Ionuţ Stroe, nici el inclus în sondaj. Cel mai senin dintre toţi în privinţa rezultatelor a fost consilierul local Gheorghe Nedelescu, ultimul contracandidat direct al lui Antonie Solomon la primărie, în 2008. „Eu nu comentez rezultatele. Sondajul este făcut de specia-lişti. Respect decizia electoratului, ce altceva pot face? Eu nu-i pot contrazice pe specialişti.
Aurică Solomon are în sondaj un scor mai mare decât a avut la alegerile trecute, iar eu cred că acesta este un scor corect.  Aurică a făcut ceva pentru oraş şi mai este şi starea emoţională a populaţiei“, a spus Nedelescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

57 COMENTARII