Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

20 de olimpici la naţionala de matematică

La etapa naţională a Olimpiadei de Matematică, Doljul va fi reprezentat anul acesta de 20 de elevi. 12 dintre aceştia sunt elevi la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, restul fiind elevi la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, Grupul Şcolar Melineşti, Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“ şi Şcoala nr. 2 „Traian“. Cei 20 de elevi din clasele V-XII au fost aleşi din 201 persoane care au participat la faza precedentă a olimpiadei. „La Concursul Naţional de Matematică Aplicată «Adolf Haimovici», faza judeţeană, au participat 111 elevi, de la clasele IX-XII, profil servicii, tehnic, ştiinţele naturii şi uman. Dintre aceştia, s-au calificat la faza naţională şase elevi“, a declarat Tatiana Cristea, inspector şcolar de specialitate.
• Andreea Horcone

„Pas“ pentru profesorii pensionari

Unităţile şcolare din judeţul Olt sunt obligate să trimită, până pe 18 martie, pe adresa Inspectoratului Şcolar Olt, tabelele cu titularii şi cu catedrele care vor intra în restrângere de activitate totală sau parţială în perioada următoare. Inspectoratul, care în prezent lucrează la proiectele de încadrare în perspectiva restrângerii, n-a aprobat nici una dintre cele nouă cereri de prelungire a activităţii depuse de cadre didactice cu vârste de pensionare, deşi, în virtutea prevederilor Statutului Personalului Didactic, solicitările acestora sunt perfect justificate.
• Dan Codrea

Grădină botanică marca UCB

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu va prelua Staţiunea Pomicolă din municipiu, urmând să realizeze aici o grădină botanică în care va exista o gamă diversificată de specii dendrologice şi forestiere. De asemenea, în cadrul actualei staţiuni vor mai fi amenajate şi o ciupercărie, sere de flori şi legume, dar şi o pensiune turistică.
• Mihaela Floroiu

Exit mobile version