Acasă Local Închisoare pentru un fost poliţist

Închisoare pentru un fost poliţist

Un fost agent al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, care în 2008 a provocat un accident în urma căruia un tânăr a murit, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la trei ani de închisoare pentru ucidere din culpă.  
Pe 9 februarie 2008, Dorel Rădună, din Târgu Jiu, pe când avea 37 de ani şi era agent în cadrul IPJ Gorj, conducea o Dacie în comuna Grojdibodu – judeţul Olt. Acesta a pierdut controlul volanului într-o curbă, iar maşina a ieşit de pe carosabil şi s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului. În urma impactului, unul dintre pasageri, Aurel Grecu, a murit pe loc, iar alţi doi tineri au fost răniţi. Poliţiştii au stabilit atunci că şoferul avea o alcoolemie de 0,77 mg/l, iar accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed. În martie 2009, Rădună a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Corabia. Instanţa s-a pronunţat în noiembrie 2009 şi l-a condamnat pe inculpat la trei ani de închisoare cu suspendare.
Apelul s-a judecat la Tribunalul Olt, instanţa dispunând înlăturarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. Inculpatul a făcut recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Craiova, iar pe 8 martie, instanţa i-a respins recursul, Dorel Rădună urmând să execute cei trei ani de închisoare. Potrivit reprezentanţilor IPJ Gorj, Dorel Rădună nu mai este poliţist în cadrul IPJ Gorj din iulie 2008.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version