17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnchisoare pentru un fost poliţist

Închisoare pentru un fost poliţist

Un fost agent al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, care în 2008 a provocat un accident în urma căruia un tânăr a murit, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la trei ani de închisoare pentru ucidere din culpă.  
Pe 9 februarie 2008, Dorel Rădună, din Târgu Jiu, pe când avea 37 de ani şi era agent în cadrul IPJ Gorj, conducea o Dacie în comuna Grojdibodu – judeţul Olt. Acesta a pierdut controlul volanului într-o curbă, iar maşina a ieşit de pe carosabil şi s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului. În urma impactului, unul dintre pasageri, Aurel Grecu, a murit pe loc, iar alţi doi tineri au fost răniţi. Poliţiştii au stabilit atunci că şoferul avea o alcoolemie de 0,77 mg/l, iar accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed. În martie 2009, Rădună a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Corabia. Instanţa s-a pronunţat în noiembrie 2009 şi l-a condamnat pe inculpat la trei ani de închisoare cu suspendare.
Apelul s-a judecat la Tribunalul Olt, instanţa dispunând înlăturarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. Inculpatul a făcut recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Craiova, iar pe 8 martie, instanţa i-a respins recursul, Dorel Rădună urmând să execute cei trei ani de închisoare. Potrivit reprezentanţilor IPJ Gorj, Dorel Rădună nu mai este poliţist în cadrul IPJ Gorj din iulie 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII