27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnat pentru că şi-a ucis mama

Condamnat pentru că şi-a ucis mama

Un bărbat din comuna doljeană Urzicuţa, care şi-a ucis mama şi a îngropat-o în beciul casei,
a fost condamnat la 16 ani de închisoare în baza micii reforme în justiţie

Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi în septembrie, anul trecut, de una dintre fiicele Mariei Popa, de 68 de ani, din comuna Urzicuţa, că mama sa a dispărut de acasă. Femeia nu mai fusese văzută de vecini de două săptămâni.
Oamenii legii au început investigaţiile pentru a o găsi pe bătrână, iar pe 17 septembrie, poliţiştii i-au descoperit cadavrul în beciul casei sale. Fusese îngropată lângă butoaiele de vin şi borcanele cu murături, într-o groapă de aproximativ 50 de centimetri adâncime. În urma efectuării necropsiei s-a stabilit că moartea femeii a fost violentă şi a survenit în urma mai multor lovituri primite în cap.
Ofiţerii de la Criminalistică şi Serviciul de Investigaţii Criminale au întocmit un cerc de suspecţi, primul pe listă fiind fiul victimei, Nicolae Miculescu, de 44 de ani, care plecase de acasă cu două săptămâni înainte să fie descoperit cadavrul mamei sale.
Bărbatul a fost prins de poliţişti câteva zile mai târziu, după care a fost arestat preventiv. Pe 22 noiembrie, Miculescu a fost trimis în judecată pentru omor calificat.

A recunoscut şi a primit 16 ani

Nicolae Miculescu şi-a recunoscut vina, iar la termenul de pe 9 martie a cerut aplicarea Legii micii reforme în justiţie, care prevede reducerea la o treime a limitelor pedepsei dacă inculpatul recunoaşte săvârşirea faptelor până la începerea cercetării judecătoreşti, aşa cum au fost descrise în rechizitoriu. Tribunalul Dolj l-a găsit vinovat pe bărbat pentru comiterea infracţiunii de omor calificat şi l-a condamnat la 16 ani de închisoare. Dacă ar fi fost judecat în mod normal, inculpatul ar fi putut primi o pedeapsă cu închisoarea între 15 şi 25 de ani.
Printre cei care au apelat la Legea micii reforme în justiţie se numără Ginel Nicolae, de 21 de ani, din Şimnicu de Sus, care a violat şi ucis o femeie de 56 de ani din Craiova, şi Rommel Voicu, de 19 ani, din comuna Teasc, care l-a ucis pe elevul Andrei Goreci. Primul a fost condamnat la 19 ani şi opt luni de închisoare, iar Voicu, la 16 ani şi opt luni de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII