17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConsiliul Judeţean Gorj implementează un nou proiect important

Consiliul Judeţean Gorj implementează un nou proiect important

Consiliul Judeţean Gorj implementează proiectul „Sistem de canalizare şi staţie de epurare la Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu-comuna Runcu din Gorj“

La Sanatoriul TBC Dobriţa a fost inaugurată staţia de epurare a spitalului, realizată printr-o finanţare primită, graţie Consiliului Judeţean Gorj, de la Guvernul Norvegiei. Proiectul are ca termen de finalizare 30 aprilie 2011, iar valoarea totală este de 1.258.497 de euro, din care 85% reprezintă contribuţie nerambursabilă de la Guvernul Norvegiei, iar 15% – contribuţia CJ Gorj. Potrivit reprezentanţilor CJ Gorj, acest proiect este finanţat prin Mecanismul Financiar „Spaţiul Economic European“ (SEE), care este un program de reducere a disparităţilor economice şi sociale în Spaţiul Economic European şi de întărire a relaţiilor bilaterale dintre România şi statele care fac parte din SEE. La inaugurare a participat şi ambasadorul Norvegiei, Excelenţa sa, Oystein Hovdkinn. „Mulţumim Guvernului Norvegiei pentru finanţarea acordată. Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii apei, iar obiectivul specific este modernizarea sistemului de canalizare. A fost reabilitată staţia de epurare existentă şi a fost construită o staţie de epurare nouă“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Singurul sanatoriu TBC din Oltenia

Ambasadorul Norvegiei s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor, mai ales că proiectul de la Dobriţa a fost ales dintre alte sute de proiecte. „Mă bucur că sunt aici şi respir un aer atât de curat, cred că este cel mai curat din ţară. Proiectul întocmit de reprezentanţii spitalului de aici a fost ales alături de alte 69 dintre cele mai bune depuse de mai multe ţări. Acesta este un proiect bun şi ştim că tot ce se va realiza aici va fi în beneficiul pacienţilor şi al comunităţii locale“, a precizat Oystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei. Atât Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj, cât şi managerul spitalului de la Dobriţa, Tiberiu Tătaru, s-au declarat extrem de mulţumiţi de investiţie şi au spus că zona în care este amplasat spitalul se pretează şi la alte investiţii ulterioare, inclusiv în turism. Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu“ este singura instituţie specializată în tratarea bolilor pulmonare din regiunea Olteniei. A fost construit în perioada 1940 şi reabilitat parţial în 1990. Capacitatea spitalului este de 226 de paturi, ocupate în medie de 180 de pacienţi. Personalul care deserveşte această instituţie sanitară, cel de specialitate şi auxiliar, este în număr de 175.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS