20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Ratele la credite în euro cresc cu 10%

Ratele la creditele în euro s-ar putea majora cu 10% până la sfârşitul anului, apreciază analiştii pieţei bancare. Economiştii se aşteaptă ca până în decembrie Euribor la trei luni să avanseze de la 1,17% la 1,5-2%. Românii cu credite în euro vor fi afectaţi nu numai de majorarea Euribor, ci şi de cursul de schimb, în cazul în care leul se depreciază.

Şi Rompetrol a scumpit carburanţii

Rompetrol a scumpit ieri carburanţii cu 9 bani/litru, la o zi după ce Petrom a operat o majorare cu 9 bani/litru. Carburanţii comercializaţi de Rompetrol au preţuri cuprinse între 5,3 şi 5,97 lei/litru. Companiile petroliere explică scumpirile prin evoluţia cotaţiilor internaţionale ale petrolului de pe piaţa internă. Toate companiile interne îşi orientează preţurile după Petrom.

Proprietatea şi-a ales brokerul

Compania cehă Wood&Company Financial Services este de ieri noul broker al Franklin Templeton (FT), administratorul Fondului Proprietatea (FP). Firma va intermedia în numele FT viitorul program de răscumpărare de acţiuni FP. Titlurile FP pot fi răscumpărate la 0,2-1,5 lei/acţiune până la 1 martie 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS