12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie în piaţă şi la Marlorex

Razie în piaţă şi la Marlorex

Zeci de poliţişti, jandarmi, vameşi şi comisari ai Gărzii Financiare au luat parte ieri la o razie de mari proporţii în Craiova. Acţiunea, coordonată de un ofiţer trimis special de conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române, a vizat în principal combaterea comerţului cu legume-fructe, băuturi şi ţigări de contrabandă.
O primă verificare a avut loc ieri-dimineaţă în Piaţa Centrală. Acolo au fost luaţi la puricat atât comercianţii de legume şi fructe, dar mai ales cei care vindeau băuturi şi ţigări netimbrate.

Ţigări dosite sub contorul de gaze

De frica oamenilor legii, mai mulţi vânzători de ţigări „la negru“ şi-au abandonat marfa şi au rupt-o la fugă. Unul a încercat să-şi ascundă ţigările de contrabandă pe care dorea să le vândă. N-a avut însă noroc. Poliţiştii i-au luat toată marfa, după ce i-au găsit ascunzătoarea: cutia contorului şi a regulatorului de gaze din spatele halei centrale.
Grosul raziei a vizat însă angrosiştii din Târgul Comercial Marlorex şi mai ales pe cei care vindeau legume şi fructe. Aici, comercianţii nu s-au obosit să mai închidă, după ce văzuseră că la Bucureşti oamenii legii tăiaseră pur şi simplu lacătele şi inventariaseră marfa din interior, chiar şi în lipsa comercianţilor. Poliţiştii doljeni de la Serviciul de Investigarea Fraudelor au găsit la mai multe standuri din Marlorex zeci de tone de produse pentru care nu existau acte de provenienţă, ori actele prezentate la control nu reflectau realitatea. La ora închiderii ediţiei, controlul încă nu se încheiase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

35 COMENTARII