10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEconomistă a DSP Dolj, reţinută de DNA

Economistă a DSP Dolj, reţinută de DNA

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova au dispus ieri reţinerea pentru 24 de ore a unei economiste a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj sub acuzaţia de trafic de influenţă în formă continuată.
Potrivit unui comunicat emis aseară de DNA, procurorii instituţiei şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din Dolj efectuează cercetări faţă de inculpata Manuela Militaru, economist în cadrul DSP Dolj, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată.
Procurorii craioveni au stabilit că, în 2010, Manuela Militaru a pretins şi primit de la opt denunţători suma totală de 27.000 de euro şi 3.000 de lei, susţinând că poate interveni pe lângă şefii unor instituţii publice din Craiova în vederea angajării mai multor persoane. Concret, Militaru a pretins şi primit sume între 2.000 şi 5.000 de euro pentru a interveni pe lângă cei din conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova, DSP Dolj sau Garda de Mediu Dolj pentru a angaja mai multe persoane ca asistent medical sau economist. Cei 3.000 de lei i-au fost ceruţi unei persoane pentru a-i pune o „pilă“ la o comisie de pensionare.
Inculpatei i s-au adus ieri la cunoştinţă acuzaţiile, iar procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pentru 24 de ore. Manuela Militaru a fost dusă ieri după-amiază în arestul IPJ Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentată Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. În situaţia în care mai există persoane păgubite în acest fel de Manuela Militaru, oamenii legii le roagă să se prezinte la DNA sau DGA pentru a depune plângeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII