24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Viteză mortală

http:http://www.youtube.com/watch?v=Q83CkDf7XDM

Un tânăr de 21 de ani, din localitatea doljeană Coşoveni, şi-a pierdut viaţa vineri, după ce a apăsat prea mult pedala de acceleraţie, iar maşina pe care o conducea s-a izbit violent de un stâlp din beton. Accidentul a avut loc pe strada Henry Ford, la intrarea în Craiova.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au precizat că Bogdan Jianu, de 21 de ani, din comuna Coşoveni, în timp ce conducea un autoturism Chevrolet pe strada Henry Ford, către municipiu, a pierdut controlul direcţiei şi a acroşat un Ford condus regulamentar din sens opus de Marius Ogarcă, de 40 de ani, din Craiova. După ce a acroşat Fordul, maşina condusă de tânărul şofer a fost proiectată cu partea stângă într-un stâlp de beton de pe marginea drumului, iar în urma impactului extrem de violent s-a răsucit.
Potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, la faţa locului au ajuns echipajul de Descarcerare şi o ambulanţă SMURD, medicii constatând că şoferul nu mai are puls şi este în stop cardio-respirator. Tânărul a fost scos din maşină de către pompieri, iar medicii au încercat să-l resusciteze zeci de minute, însă nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Ana-Maria Nicu, pasagera de pe locul din dreapta-faţă al Chevroletului, nu a suferit leziuni care să îi pună viaţa în pericol.
Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că responsabil de producerea accidentului a fost chiar Bogdan Jianu, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed.
De asemenea, poliţiştii au constatat că şoferul nu purta centura de siguranţă în momentul producerii accidentului, dar şi că autoturismul avea montate cauciucuri de iarnă.

A mai fost implicat într-un accident

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în anul 2009, Bogdan Jianu a fost implicat în alt accident de circulaţie, soldat numai cu pagube materiale.
Pe 13 aprilie 2009, Bogdan Jianu, în timp ce conducea acelaşi Chevrolet pe bulevardul Dacia din Craiova, a lovit o Skoda care circula în faţa sa, după care a acroşat o Dacie Logan care circula regulamentar din sens invers.
Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că responsabil de producerea acelui accident a fost Jianu, care nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de autoturismul care circula în faţa sa. Tânărul şofer s-a ales atunci cu o amendă în valoare de 240 de lei şi trei puncte penalizare.

Accidente grave

La dispeceratul Centrului Operaţional din cadrul IGPR s-au înregistrat pe 3 martie 12 accidente, soldate cu un mort şi 12 răniţi grav. Principalele cauze au fost traversarea neregulamentară, viteza excesivă sau neadaptată şi conducerea imprudentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

150 COMENTARII