14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNou furnizor Ford, la Caracal

Nou furnizor Ford, la Caracal

Yazaki România, cu sediul central la Ploieşti, îşi deschide un punct de lucru în judeţul Olt, la Caracal. Compania va produce cablaje electrice pentru noul model Ford care va fi fabricat la Craiova, informează Yazaki România, adăugând că activitatea punctului de lucru de la Caracal a început deja prin instruirea primelor echipe de angajaţi – 150 de persoane – pregătirea lor realizându-se în fabrica centrală de la Ploieşti. La deschiderea oficială de la Caracal, care va fi în luna iulie a acestui an, numărul de angajaţi de la punctul de lucru va ajunge la aproximativ 400 de persoane, iar până în anul 2012 vor fi peste 800 de angajaţi, odată cu începerea producţiei la Ford, afirmă reprezentanţii Yazaki. Până la închiderea ediţiei, compania nu a anunţat ce meserii se caută şi nici unde şi când se va face recrutarea de personal.

De ce în Caracal?

Conducerea companiei Yazaki România a ales Caracalul drept destinaţie „datorită potenţialului industrial dezvoltat al zonei, disponibilităţii forţei de muncă şi, nu în ultimul rând, facilităţilor logistice din această zonă, apropiată de fabrica Ford de la Craiova“, se arată într-un comunicat de presă al companiei. De la fabrica Yazaki şi până la Ford se ajunge în aproximativ 40 de minute.
La Yazaki România lucrează peste 3.000 de angajaţi în fabrica de la Ploieşti, aproape la fel de mulţi ca în uzina Ford din Craiova. Yazaki produce la Ploieşti cablaje electrice pentru Toyota şi Ford, care în prezent sunt cei mai importanţi clienţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII